Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Supo: Turun puukotukset todennäköisesti terrori-isku

Suojelupoliisi pitää todennäköisenä, että Turun eilisissä puukotuksissa on kyse terrori-iskusta. Tutkinnan keskiössä on se, onko kyseessä ollut terroristijärjestö Isis tai onko iskusta epäilyllä ollut yhteyksiä Isisiin.
Supo arvioi, että Turun iskijä sopii yleisen terroriteon toteuttajan profiiliin. Puukotuksissa oli kyseessä sellainen iskutyyppi, johon Isis on kannustanut.
Teosta epäillään Marokon kansalaista, joka on ilmoittanut iäkseen 18 vuotta.

Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mukaan Turun puukotusten estäminen olisi ollut erittäin vaikeaa. Iskusta ei ollut mitään konkreettista ennakkotietoa.
Supon mukaan terrorismia koskevaa uhka-arviota korotettaisiin, jos isku Suomessa muuttuisi aiempaa todennäköisemmäksi. Nyt Supo säilyttää uhka-arvionsa ennallaan.

Keskusrikospoliisin mukaan Turun puukotusten uhreiksi valikoitui naisia. Uhreiksi joutuneet miehet olivat auttaneet uhreja tai yrittäneet estää tekoa. Epäilty näyttää valinneen uhrinsa muuten sattumanvaraisesti.
KRP vahvistaa, että molemmat kuolonuhrit olivat suomalaisia naisia. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Iskun uhreista vanhin on 67-vuotias ja nuorin on 15-vuotias. Toisin kuin aiemmin kerroimme kuolonuhrit eivät ole 67-vuotias ja 15-vuotias, vaan kyse on kaikkien uhrien ikähaitarista.

KRP:n mukaan Turun puukotuksista on epäiltynä yksi aktiivinen toimija. Epäiltyä on yritetty puhuttaa, mutta siinä ei vielä ole onnistuttu. Mies on sairaalahoidossa, koska poliisi ampui häntä. Kuulusteluja yritetään vielä tänään.
Epäilty on tullut Suomeen viime vuonna turvapaikanhakijana.
Poliisin mukaan epäillyn lisäksi on pidätetty neljä muuta miestä, joiden osallisuutta selvitetään. Kaikki pidätetyt ovat kaikki Marokon kansalaisia.

Juttua päivitetty klo 16.30.

Muistokynttilöitä ja kukkia Turun kauppatorilla lauantaina Lehtikuva/Vesa Moilanen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto