Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Ukkonen ehti Kasnäsiin juuri ennen kuin Ilkka Juva purjehti maaliin Salon mestarina

Salon Pursiseuran järjestämässä Kasnäsin Regatassa purjehdittiin lähinnä kolme asiaa tai henkilöä vastaan: itseään, toisia kilpailijoita ja ukkosta.

Itsensä voittaminen onnistui varmasti monilta, vastustajienkin päihittäminen toisilta paremmin, toisilta heikommin. Sen sijaan ukkosen edeltä ei maaliin ehtinyt yksikään venekunta.

Ilkka Juva purjehti miehistönsä kanssa historian ensimmäisen Salon mestaruuden, mutta ukkonen saavutti Kemiönsaaren Kasnäsin ennen kuin Juvan tiimi ehti maaliin.

– Ennusteet pitivät todella hyvin paikkansa: salamointi alkoi melko tasan kello 17.30 ja olimme maalissa noin kello 17.50, Juva kertoi.

Kasnäsin Regattaan osallistui 26 venekuntaa. Määrää voi pitää Meripäivien mittakaavassa oikeinkin hyvänä.

– Määrä oli selkeästi suurempi kuin viime vuonna ensimmäistä kertaa Kasnäsissä pidetyillä Meripäivillä. Enkä ainakaan ulkoa muista, että Förbyssäkään olisi viimeiseen kymmeneen vuoteen ollut enempää osallistujia, iloitsi myös Kasnäsin Regatan kilpailupäällikkönä työskennellyt Juva.

Pienemmässä luokassa, Lys 2:ssa Salon mestariksi ylsi Harri Toivosen kipparoima Merenhuiske. Se sijoittui oman luokkansa kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Juttuun täydennetty 16.8. kello 19.40 pienemmän luokan Salon mestari.

Ilkka Juvan kipparoima Ariel-vene (kuvassa oikealla) lähti reitille viimeisenä.

Daphnia-vene kulki Salon Pursiseuran Kaisa Heleniuksen komennossa.

Salolaisen Aku Braggen kipparoiman Belle Amien ja muiden veneiden lähtöä seurasi Kasnäsin aallonmurtajalla joitakin kymmeniä katsojia.

 

1 vastaus: Ukkonen ehti Kasnäsiin juuri ennen kuin Ilkka Juva purjehti maaliin Salon mestarina

  • Kilpailussa oli kaksi luokkaa, lys 1 (isompi) ja lys 2 (pienempi). Ilkka Juvan Ariel oli luokkansa lys 1 sijalla 5 tai 6 ,mutta voitti oman luokkansa Salon mestaruuden. Harri Toivosen Merenhuiske voitti luokan lys 2 Salon mestaruuden päästen myös palkintosijoille ollen oman luokkansa kolmas.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto