Vilpas-kaksikko Koivisto ja Rannikko odotetusti Susijengin mukana EM-kotikisoissa

0

Mikko Koivisto ja Teemu Rannikko palaavat Vilppaan vahvuuteen vasta EM-kisojen päätyttyä.

Vajaan kuukauden kuluttua mestaruusjahdin kotimaisessa Korisliigassa aloittava Vilpas sai ainoana suomalaisseurana kaksi edustajaa EM-kotikisoihin Suomen maajoukkueeseen.

Kisajoukkueeseen nimetyt Vilppaan Mikko Koivisto ja Teemu Rannikko ovat kuuluneet jo pitkään maajoukkueen luottomiesten joukkoon: Koivisto yhdeksän ja Rannikko peräti 19 vuotta – tosin muutaman edellisen maajoukkuekesän Rannikko on jättänyt väliin. 30-vuotiaalla Koivistolla on maaotteluita 121 ja ensi viikolla 37 vuotta täyttävällä Rannikolla peräti 143.

Suomi aloittaa ottelunsa Helsingissä huomenna kello 20 Ranskaa vastaan. Alkulohkon muut vastustajat ovat Slovenia, Puola, Kreikka ja Islanti. Lohkon neljä parasta selviää Turkin Istanbulissa pelattaviin pudotuspeleihin, joten kaksi voittoa riittää suurella todennäköisyydellä jatkopaikkaan.

Ja mitä pidemmälle Suomi turnauksessa etenee, sitä myöhemmin Koivisto ja Rannikko liittyvät Vilppaan harjoitusvahvuuteen. Ensimmäinen harjoitusturnaus Tallinnassa 9.-10. syyskuuta jäänee kaksikolta joka tapauksessa väliin, mutta 16.-17. syyskuuta Salohallissa pelattavassa kotiturnauksessa kaksikko saatetaan nähdä ensimmäistä kertaa yhdessä myös Vilpas-paidassa.