Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Yhä useampi nuori sijoitettu kodin ulkopuolelle Salossa

Yhä useampi nuori tarvitsee lastensuojelun puuttumista asioihinsa Salossa. Ongelmia on tilanteissa, joihin liittyy päihde-, mielenterveys- ja käytösongelmia.

Perhesosiaalityön päällikkö Katri Viippo kertoo ilmiön näkyvän muun muassa siten, että sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat lisääntyneet tänä vuonna. Salon perhesosiaalityön palveluihin on hakeuduttu viime aikoina kärjistyneiden tilanteiden vuoksi.

– Syinä ovat olleet päihteet, mielenterveysongelmat, totaalinen koulua käymättömyys ja yleinen rajattomuus. Yhä useampi vanhempi ilmoittaa, ettei enää jaksa nuoren kanssa, Viippo toteaa.

Viippo arvelee, että vanhemmat saattavat nähdä sosiaalityön viimeisenä toivona saada apua. Sosiaalityö saattaa myös saada ilmoituksia muualta nuoresta, kun tämä käyttäytyy ongelmallisesti.

– Kun asiaa aletaan selvittää, vanhemmatkin kokevat, ettei heillä ole eväitä hoitaa tilannetta, johon ovat itsekin uupuneet.

4 vastausta: Yhä useampi nuori sijoitettu kodin ulkopuolelle Salossa

 • Mitä, onko näitä asioita nyt alettu Salossa selvittää ja tutkia, mikä vanhempien uupumuksen takana on. No onpa erikoista.

  Ihmeellistä, jos tässä kunnassa on menty siihen suuntaan, että asioita oikeasti tutkitaan ja selvitetään. Ihmettelen todella, jos joku oikeasti täällä apua saa.

 • Kipeä asia, jossa pelataan suurista asioista; ennen kaikkea lapsen tai nuoren tulevaisuudesta. On valtavan iso päätös vanhemmilta tunnustaa, etteivät enää hallitse tilannetta nuoren kanssa, mutta se on myös rakkautta, sillä he eivät halua antaa nuoren ajautua liian syvälle pois järjestäytyneestä yhteiskunnasta, sen säännöistä ja toimintatavoista.

  Iso päätös, mutta vastuullinen päätös. Toinen kulma asiaan on se, että vanhemmat itse ovat ongelman pääasiallinen syy, ja silloin sivullisten rooli on toimia aktiivisesti, ottaa asia luupin alle ja viestittää huolestaan asianomaiselle taholle.

  Pääasiana pitää olla nuoren etu ja alamäkiliun pysäyttäminen, ennen kuin on liian myöhäistä.

 • Olen myös tavannut sellaisen perheen, jossa taustalla avioero, lapset jäi pääosin äidille. Mutta äitiä kiinnostaa enempi bailaaminen ja vapaa elämä kuin lapset, joten lapset on sijoitettuina. Sitten kun lapset ovat hänellä, niitä laitetaankin isovanhemmille hoitoon, kun tulee taas joku ”parempi” meno.

  Ehkä joku lastenteko-ajokortti olisi paikallaan, kaikista ei ole vanhemmiksi. Ennaltaehkäisy olisi kaikista paras, säästettäisiin kaikki harmeilta.

  Jotenkin tuntuu, että nykyaikana lapsia tehdään kuten otetaan lemmikkejä ja sitten kun elo ei enää olekaan kivaa, lapsi heivataan yhteiskunnan harteille.

 • http://www.sss.fi/2015/03/aluehallintovirasto-vaatii-saloa-purkamaan-lastensuojelun-jonot/

  Mahtaisiko liittyä jotenkin asiaan? On vanha, mutta kuinka moni on tämänkään jälkeen tajunnut, että täällä rikotaan sosiaalilakeja yksi toisen perää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto