Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Ammattikorkea aloittaa remontin IoT Campuksessa

Salo IoT Campus

Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipiste ja Salo IoT Campus ovat saaneet vuokrasopimusneuvottelut päätökseen. Ammattikorkeakoulun muuttoa varten tarvittavat muutostyöt IoT Campuksen Kiila-rakennuksessa alkavat syyskuun aikana.
Ammattikorkeakoulu muuttaa uusiin tiloihin vuodenvaihteessa. Toiminnan siirto koskee koko toimipisteen henkilöstöä ja opiskelijoita. Toiminta uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa tammikuun 2018 aikana.
Salon toimipisteessä opiskelijoita on 850, joista noin puolet opiskelee liiketaloutta ja puolet sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi Salossa tarjotaan sosionomikoulutusta monimuotototeutuksena.
– Toiminnan siirron avulla tavoitellaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja yritysten välisen yhteistyön lisäämistä, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

2 vastausta: Ammattikorkea aloittaa remontin IoT Campuksessa

  • Nokian korkeat tilat ovat epäkäytännölliset oppilaskäyttöön. Olihan tuo nykyinen AMK-tila nimenomaan suunniteltu opetuskäyttöön, mutta SSS:n saamien tietojen mukaan tilat ovat tuottaneet itsensä takaisin. No niin, nyt pukkaa uutta tilaa. Milloinkahan nämä ovat tuottaneet itsensä takaisin. Tilathan ovat jo neljännesvuosisata vanhoja. Ainoa plus on lyhyt matka bussilta tai raiteilta.

  • Täysin mahdotonta hyväksyä, että Salon kaupunki maksaa vanhasta Nokian tehtaasta ylihinnan, investoi valtavasti ja haalii vuokralaisia sekä yhteiskunnan maksamista tiloista että yksityisistä tiloista toimien markkinatalouden periaatteita vastaan.

    Nokian teollisuuskiinteistön entisen omistajan olisi ollut taloudellisesti järkevää maksaa iso summa rahaa uudelle omistajalle siitä, että pääsi valtavista taloudellisista velvoitteistaan eroon.

    Valtavien kiinteistöjen pitäminen edes auttavassa kunnossa, kiinteistövero ym. olisi ollut iso pieti entiselle omistajalle. Nyt tuo omistaja varmasti nauroi partaansa, kun toisten ihmisten rahoilla eli verorahoilla operoiva Salon kaupunki maksoi ison summan rahaa saadakseen kaiken tuon taakan omille niskoilleen. Veronmaksajien selkänahasta otetaan tämäkin, ennestään konkurssikypsässä kunnassa, jossa kaikesta on leikattu ja kaikkea on kurjistettu.

    Nyt sitten siirretään kiireellä kaikki mahdollinen kyseisiin tiloihin, ja kärsijöinä ovat salolaiset veronmaksajat. Tyhjäksi jää tässä kohtaa opetustiloja, joille ei ole mitään vaihtoehtoista käyttöä. Ne eivät kelpaa edes pakolaiskeskuksiksi, koska niissä ei saa eikä voi asua. Hölmöläiset jatkavat vilttiä toisesta päästä, toisesta päästä leikkaamalla. Veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä pahinta lajia.

    Ne henkilöt, jotka päättivät luopua täysin toimivista ja kustannustehokkaista koulutiloista, jättää ne tyhjilleen yhteiskunnan piikkiin sekä sitten kustantaa uudet tilat yhteiskunnan piikkiin, tulee panna edesvastuuseen tällaisista päätöksistä. Omalla lompakollaan toimiva ei tällaista hölmöyttä edes harkitsisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto