Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Kähmän Kaali ja Pukki Kiskosta Suomen suurimpia valkosipulin tuottajia

 

Isä ja poika,, Hannu ja Timo Saario, lähtevät valtaamaan Helsinkiin hevi-osastoja.

Vastanostettu valkosipuli levittää huumaavia aromeja Kähmän tilan pihalla Kiskossa. Sipulit kuivuvat telineissä ilmavissa säkeissä, ja pahvilaatikoissa on kauniisti yksikyntisistä solmittuja lettejä.
Vaatimattomasta kokeilusta alkanut valkosipulin viljely on laajentunut vuosi vuodelta. Tänä vuonna viljelypinta-alaa oli jo yli kaksi hehtaaria, jolla Kähmän Kaali ja Pukki on Suomen suurimpia valkosipulin viljelijöitä.

– Yrityksellä on kolme arvoa. Haluamme tuottaa ihmisille hyvänmakuista valkosipulia ja parantaa kansanterveyttä. Kolmas on se, että itsellä on hauskaa, Timo Saario sanoo.

Koko homma on alkanut hänen innostuksestaan, mutta vastustelun jälkeen mukaan ovat lähteneet myös veljet Hannu ja Jukka Saario. Myös suvun seuraava polvi on oivaltanut kotimaisen valkosipulin mahdollisuudet.

– Tämä voi olla tuleva ammattini, Hannun poika ja setänsä kaima Timo Saario miettii.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *










Uutiset
STT
Arkisto