Kaksi kolmesta asuu syntymämaakunnassaan

0

Kaksi kolmesta suomalaisesta asuu syntymämaakunnassaan, kertoo Tilastokeskus.
Maakuntien välillä on kuitenkin isoja eroja. Tilastojen mukaan Ahvenanmaalla syntyneistä 93 prosenttia asui viime vuoden lopussa Ahvenanmaalla, kun Etelä-Savossa ja Kainuussa syntyneistä vain noin joka toinen asui syntymämaakunnassaan.
Maakunnista Uusimaa on saanut paljon asukkaita muualla Suomessa syntyneistä. Uudenmaan 1,6 miljoonasta asukkaasta muualla Suomessa syntyneitä oli 527 000 ja ulkomailla syntyneitä 183 000.
Tilastokeskus on koonnut tiedot maakuntien lisäksi myös kuntatasolla. Syntymäkunnassaan asui viime vuoden lopulla noin puolet asukkaista, kun ajan saatossa tehdyt kuntaliitokset otetaan huomioon. Korkein osuus oli kahdessa kunnassa Pohjanmaalla: Närpiössä ja Luodossa.


Korjattu aiempaa uutista klo 15.09: Etelä-Savossa ja Kainuussa syntyneistä vain noin joka toinen asui syntymämaakunnassaan – ei syntymäkunnassaan.

STT

Kuvat: