Kaksikko vangittiin lauantain takaa-ajosta – epäillään neljästä murhan yrityksestä

0

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut miehen ja naisen liittyen viikonlopun takaa-ajoon Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Takaa-ajon aikana pakoautosta ammuttiin useasti kohti poliiseja.
25-vuotias nainen ja 38-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä neljästä murhan yrityksestä sekä useista muista rikoksista.
Takaa-ajo kesti useamman tunnin lauantai-iltana. Tapahtumat saivat alkunsa Nokialla iltakuuden aikaan, kun rattijuopumusepäilyä selvittämään mennyttä poliisia kohti ammuttiin autosta. Seurasi takaa-ajo, jonka aikana pakoautosta ammuttiin useita kertoja poliisipartioita kohti.
Poliisi sai auton pysäytettyä vasta Huittisissa hieman ennen yhdeksää ja otti epäillyt kiinni. Kiinniottotilanteessa poliisi ampui pakoautossa ollutta miestä, jonka epäillään ampuneen kohti poliiseja. Mies oli keskiviikkona tiettävästi edelleen sairaalassa.
Poliiseja ei loukkaantunut.

Rikosepäilyjä myös elokuussa Sastamalassa

Poliisi on ollut jutun tutkinnasta hyvin vaitonainen. STT ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan vangitsemisia.
Murhan yritysten lisäksi miestä epäillään kahdesta ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä varkaudesta. Naista epäillään kahdesta ampuma-aserikoksesta, törkeästä varkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.
Suurin osa epäillyistä rikoksista liittyy lauantain tapahtumiin. Molempien epäiltyjen kohdalla törkeän varkauden ja toisen ampuma-aserikoksista epäillään tapahtuneen Sastamalassa elokuun lopulla.

Miehellä kymmeniä aiempia tuomioita

Molemmilla epäillyillä on aiempia rikostuomioita, miehellä kymmeniä. Hänet on tuomittu vuosien varrella muun muassa useista väkivalta-, huumausaine- ja omaisuusrikoksista.
Jo vuonna 2010 annetussa Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiossa todetaan, että mies oli vuoden 1999 syyskuun jälkeen tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen 23 kertaa.
Miehellä on rikoshistoriaa viime vuosiltakin. Esimerkiksi kesällä 2014 mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, jotka olivat tapahtuneet Nokialla.
Tuomion mukaan mies oli lyönyt ja kuristanut naista sekä ampunut tätä kolme kertaa ilmakiväärillä. Nainen kertoi miehen hermostuneen, kun mies oli huomannut naisen viestitelleen entisen poikaystävänsä kanssa.
Kyseessä ei ollut nyt vangittu nainen.
Toisessa tapauksessa mies oli yllättäen lyönyt toista miestä kirveen hamarapuolella päähän. Sen jälkeen hän oli vielä lyönyt uhria fileerausveitsellä niin, että veitsen terä oli katkennut.

STT

Kuvat: