Kovan Venäjän liigan Leningradka ja Ruotsin mestari Engelholm tuovat mielenkiintoa LP Viestin järjestämään lentopalloturnaukseen

0

LP Viesti järjestää tuttuun tapaan naisten lentopalloturnauksen Salohallissa. Lauantaina ja sunnuntaina pelattavaan turnaukseen osallistuu kaikkiaan kuusi joukkuetta: neljä Suomen Mestaruusliigasta sekä Ruotsin mestari Engelholm ja Venäjän liigan Leningradka.

LP Viesti kohtaa nämä joukkueet perjantaina yksittäisissä harjoitusotteluissa. Engelholm-peli alkaa kello 17 ja Leningradkan kohtaaminen kello 19.30. Engelholmia valmentaa Per Anders Sääf, joka oli pelaajana mukana Ruotsin EM-hopeajoukkueessa 1989 sekä seitsemänteen sijaan päättyneissä olympialaissa 1988.

Leningradka jäi viime kaudella Venäjän liigassa viimeistä edelliseksi, mutta onnistui säilymään sarjassa vaivatta. Vaikka se voitti vain viisi runkosarjan 18 ottelusta, voi joukkuetta ehdottomasti pitää OP Lounaismaa -turnauksen ennakkosuosikkina LP Viestin ohella.

Etenkin Oriveden Ponnistuksen keskeneräisyys on syyskuun alkuvaiheessa silmiinpistävää. Joukkueesta löytyy kolme ulkomaalaispelaajaa, mutta kaikkiaan pelaajalista kattaa vain yhdeksän nimeä. Ruuhkaa vaihtonurkkauksessa ei ole, kun Vilma Ruuskan loukkaantuminen kavensi materiaalia entisestään.

Kotimaan Mestaruusliigan joukkueista on siis mukana alle puolet. Viime kauden finaalijoukkue HPK ei ole pelannut pelaajien maajoukkuekiireidenkin myötä ainuttakaan harjoitusottelua.

LP Viestin ja HPK:n voimasuhteista nähdään kunnolla osviittaa siis vasta noin kuukauden kuluttua liigakauden alkumetreillä Salohallissa.

OP-Lounaismaa -turnauksen ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina kello 10, ja pelejä riittää pitkälle iltaan asti. Sijoitusotteluiden vuoro on sunnuntaina: finaalin arvioitu alkamisaika on kello 16.