Lontoon metroiskusta pidätettyjen määrä nousi viiteen

0

Britanniassa poliisi on tehnyt kaksi uutta pidätystä liittyen Lontoon perjantaiseen metroiskuun, kertoo poliisi. Poliisi pidätti 48- ja 30-vuotiaat miehet Newportissa aamulla.
Poliisi on nyt pidättänyt iskuun liittyen yhteensä viisi ihmistä. Kotietsintä toisessa osoitteessa Newportissa jatkui illalla.
– Tämä on nopeasti etenevä tutkinta, kertoi Dean Haydon Lontoon poliisista.
Eilen illalla Newportissa pidätettiin 25-vuotias mies. Viikonloppuna varhain lauantaina poliisi pidätti Doverissa Etelä-Englannissa 18-vuotiaan miehen. Miehen kerrotaan olevan Irakista lähtöisin oleva pakolainen.
Sunnuntain vastaisena yönä pidätettiin 21-vuotias mies Hounslow’ssa Lontoon länsiosissa. Brittimedian mukaan mies on alun perin kotoisin Syyriasta ja hän on työskennellyt pikaruokaravintolassa.
Lontoossa Parsons Greenin metroasemalla perjantaina tapahtuneessa räjähdyksessä loukkaantui 30 ihmistä. Pommi ei ilmeisesti räjähtänyt täysin, mutta sen aiheuttama tulipallo haavoitti kymmeniä ihmisiä.
Äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa sen olevan iskun takana.
Britannia nosti iskun jälkeen terroriuhan arviotaan kriittiselle tasolle, mutta vielä viikonlopun aikana arvio laskettiin toiseksi korkeimmalle tasolle viisiportaisella asteikolla.
Perjantain metropommi oli jo viides terrori-isku Britanniassa puolen vuoden sisällä.

http://news.met.police.uk/news/two-further-arrests-in-parsons-green-investigation-261060

STT

Kuvat: