Minna Nikkanen ja Elina Kakko onnistuivat kauden tasoonsa nähden hyvin yleisurheilun Ruotsi-ottelussa

0

Minna Nikkanen sai kaudelleen positiivista vivahdetta, (kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen).

Minna Nikkanen onnistui kauden aiempaan tasoonsa nähden hyvin yleisurheilun Ruotsi-Suomi-maaottelussa. Someron Esan seiväshyppääjä ylitti ulkoratakauden toiseksi parhaan tuloksensa 437. Sillä irtosi kilpailun toinen sija huomattavasti parempia tuloksia kauden aikana tehneen Ruotsin Michaela Meijerin jälkeen.

Nikkanen meni kaikki korkeudet 437:ään asti yli ensimmäisillä hypyillään. Samoin teki Meijer, ja kun sama toistui 442:ssa, siirsi suomalainen kaksi jäljellä ollutta yritystään 447:ään. Ne eivät tuottaneet tulosta, mikä sinetöi Meijerin voiton.

Vasta 17-vuotias suomalainen Saga Andersson on päihittänyt Nikkasen useampaan kertaan kesän aikana. Tukholmassa Andersson jäi viidenneksi hänelle vaatimattomalla tuloksella 407.

Oman tasonsa ylärajoilla urheili myös Perttelin Peikkojen korkeushyppääjä Elina Kakko. Hän sijoittui kilpailussa parhaana suomalaisena neljänneksi, eli Ruotsi pääsi juhlimaan siinä kilpailussa ylivoimaista kolmoisvoittoa.

Kakon tulos oli 180, joka ylittyi heti avaushypyllä. Hänen kauden parhaansa on 181, mutta vähintään 180 sentin korkeudella ollut rima oli ylittynyt ulkoratojen 13 kilpailussa vain kahdesti.