MTK:n näytelmä itsenäisen Suomen historiasta taltioitu kaikkien katsottavaksi, yhdessä päärooleista salolainen Saija-Reetta Kotirinta

0

Maataloustuottajain keskusliiton MTK:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty näytelmä on taltioitu YouTubeen kaikkien katsottavaksi. Maan ja metsän laulu -näytelmä on MTK:n mukaan reilun tunnin mittainen elämysmatka itsenäisen Suomen vaiheisiin suomalaisen maaseudun näkövinkkelistä. Näytelmä kuvaa teatterin, musiikin, tanssin ja videotaiteen keinoin suomalaisen viljelijäsuvun kohtaloita itsenäisessä Suomessa.
Esitys on taltioitu kesäkuussa pidetyssä MTK:n 100-vuotisjuhlassa Helsingin Messukeskuksessa.
Näytelmän toteuttajina on kymmeniä ammattilaisia sekä toistasataa kuorolaista, tanssijaa ja näyttelijää, niin aikuisia kuin lapsia. Näytelmän musiikki ulottuu Arvon mekin ansaitsemme -laulusta Hiljaiseen kylätiehen ja nettihitti Böndeboogieen.
Näytelmän on ohjannut Ville Saukkonen ja käsikirjoittanut Kirsti Manninen. Yhdessä näytelmän pääosista on salolainen Saija-Reetta Kotirinta. Muita pääosien esittäjiä ovat muun muassa tanssija Oskari Nyyssölä ja näyttelijät Tapio Liinoja ja Ritva Oksanen. Evakon laulun tulkitsee Katri Helenan kanssa Ella Vesa.