Ylämenu
Menu
Uutiskirje

MTK:n näytelmä itsenäisen Suomen historiasta taltioitu kaikkien katsottavaksi, yhdessä päärooleista salolainen Saija-Reetta Kotirinta

Maataloustuottajain keskusliiton MTK:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty näytelmä on taltioitu YouTubeen kaikkien katsottavaksi. Maan ja metsän laulu -näytelmä on MTK:n mukaan reilun tunnin mittainen elämysmatka itsenäisen Suomen vaiheisiin suomalaisen maaseudun näkövinkkelistä. Näytelmä kuvaa teatterin, musiikin, tanssin ja videotaiteen keinoin suomalaisen viljelijäsuvun kohtaloita itsenäisessä Suomessa.
Esitys on taltioitu kesäkuussa pidetyssä MTK:n 100-vuotisjuhlassa Helsingin Messukeskuksessa.
Näytelmän toteuttajina on kymmeniä ammattilaisia sekä toistasataa kuorolaista, tanssijaa ja näyttelijää, niin aikuisia kuin lapsia. Näytelmän musiikki ulottuu Arvon mekin ansaitsemme -laulusta Hiljaiseen kylätiehen ja nettihitti Böndeboogieen.
Näytelmän on ohjannut Ville Saukkonen ja käsikirjoittanut Kirsti Manninen. Yhdessä näytelmän pääosista on salolainen Saija-Reetta Kotirinta. Muita pääosien esittäjiä ovat muun muassa tanssija Oskari Nyyssölä ja näyttelijät Tapio Liinoja ja Ritva Oksanen. Evakon laulun tulkitsee Katri Helenan kanssa Ella Vesa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto