Muurlassa palataan aikaan sata vuotta sitten

0

Salossa Muurlan kylän oma väki on pääosassa näytelmässä, jossa palataan ajassa sata vuotta takaisinpäin. Mitä Muurlassa ja Salon seudulla tapahtui sisällissodan aikaan, siitä on koottu historiatietoa, johon perustuen Muurlan kotiseutuyhdistys on tuottanut tositapahtumiin pohjautuvan näytelmän.

Jos minä laukasen -tapahtumia itsenäisen Suomen Muurlassa vuosina 1917–1918 on käsikirjoittanut lähdemateriaaliin perustuen Sarika Lipasti. Hän on myös näytelmän ohjaaja.

Tapahtumat on sijoitettu eri puolille Muurlaa. Näytelmä käynnistyy maamiesseurantalolta Seuralasta, jonne se myös päättyy. Esitys liikkuu paikasta toiseen. Yleisö seuraa näyttelijöitä kohtauspaikoille, joita ovat muun muassa entinen kunnantalo, hautausmaa sekä Muurlan opisto.

Punakaarti etsii aseita talosta sisällisodan aikaan Muurlassa. Näytelmä pohjautuu tositapahtumiin.