Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti Varsinais-Suomessa 125 000 euroa

Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys tuotti Varsinais-Suomessa lähes yhtä paljon kuin viime vuonnakin. SPR Varsinais-Suomen ja SPR Turunmaan piirien lipaskeräys tuotti yhteensä noin 125 000 euroa. Kerääjiä oli liikkeellä hieman viime vuotta vähemmän, vaikka kerääjäsuorituksia tuli tänäkin vuonna yli 2 000.
Nälkäpäiväkeräys toteutettiin 14.–16. syyskuuta koko Suomessa. Keräysvarat menevät Punaisen Ristin Katastrofirahastoon ja mahdollistavat järjestön nopean auttamisen silloin, kun apua tarvitaan.
– Suuri osa varoista käytetään kansainväliseen avustustoimintaan, mutta tärkeää on huomata, että varoilla autetaan myös kotimaassa, muistuttaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.
– Esimerkiksi vuoden 2016 aikana koko Varsinais-Suomen alueella oli 25 kotimaan avun avustustehtävää, joista 16 oli tulipalon seurausta. Onnettomuuden uhrien auttamiseen SPR Varsinais-Suomen ja Turunmaan piirien paikallisosastot käyttivät 11 900 euroa katastrofirahaston varoja, joka on noin 10 prosenttia piirien Nälkäpäivä-tuotoista vuonna 2016, summaa Lehtimäki.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto