Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti Varsinais-Suomessa 125 000 euroa

0
SPR on tullut tunnetuksi muun muassa keräyksistään. Tällä viikolla toimintaa tehdään tutuksi myös muilla tavoin.
SPR on tullut tunnetuksi muun muassa keräyksistään. Tällä viikolla toimintaa tehdään tutuksi myös muilla tavoin.

Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys tuotti Varsinais-Suomessa lähes yhtä paljon kuin viime vuonnakin. SPR Varsinais-Suomen ja SPR Turunmaan piirien lipaskeräys tuotti yhteensä noin 125 000 euroa. Kerääjiä oli liikkeellä hieman viime vuotta vähemmän, vaikka kerääjäsuorituksia tuli tänäkin vuonna yli 2 000.
Nälkäpäiväkeräys toteutettiin 14.–16. syyskuuta koko Suomessa. Keräysvarat menevät Punaisen Ristin Katastrofirahastoon ja mahdollistavat järjestön nopean auttamisen silloin, kun apua tarvitaan.
– Suuri osa varoista käytetään kansainväliseen avustustoimintaan, mutta tärkeää on huomata, että varoilla autetaan myös kotimaassa, muistuttaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.
– Esimerkiksi vuoden 2016 aikana koko Varsinais-Suomen alueella oli 25 kotimaan avun avustustehtävää, joista 16 oli tulipalon seurausta. Onnettomuuden uhrien auttamiseen SPR Varsinais-Suomen ja Turunmaan piirien paikallisosastot käyttivät 11 900 euroa katastrofirahaston varoja, joka on noin 10 prosenttia piirien Nälkäpäivä-tuotoista vuonna 2016, summaa Lehtimäki.