Nokia-dokumentti perjantaina ensi-iltaan

0

Luottamushenkilöinä Nokiassa toimineille Mika Paukkerille ja Aimo Leskelälle kännykkävuosien vaiheet ovat tuttuja. He olivat tiistaina katsomassa Nokiasta kertovaa dokumenttia.

Salo on hyvin esillä perjantaina ensi-iltansa saavassa Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina -dokumentissa. Arto Koskisen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa dokumentissa nähdään muun muassa useita filmipätkiä Nokian vuosien aikaisesta Salosta.

Dokumentissa on lisäksi mukana haastateltavina useita salolaisia Nokialla sekä aiemmin Mobiralla työnsä tehneitä ihmisiä. Dokumentin fiktiiviset osuudet on niin ikään toteutettu Salossa paikallisten näyttelijöiden kanssa.

Tiistaina Nokia-dokumentin Turussa nähneet pitkän linjan nokialaiset Mika Paukkeri ja Aimo Leskelä sanoivat esityksen jälkeen sen kuvaavan hyvällä tavalla jättiyrityksen eri vaiheita noususta tuhoon.