Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Rantaravintola Lahnajärvi on myytävänä

Yrittäjä Pia Landen remontoi ja avasi Rantaravintola Lahnajärven kaksi vuotta sitten. Nyt Landen on myymässä tai vuokraamassa tunnettua taukopaikkaa Turun ja Helsingin välissä.

Rantaravintola Lahnajärvi on myynnissä. Kiinteistössä toimivat ravintola ja motelli Lahna, Checker–museo, huvi/vesipuisto hiekkarantoineen, kampaamo, minigolf, hieronta, solarium, pelisali sekä karavaanarialue.
Myynnissä on sekä liikentoiminta että kiinteistö. Yrityspörssi.fi-nettisivun ilmoituksen mukaan myös kiinteistön vuokraaminen on mahdollista.

Lahnajärven taukopaikka 110-tien varrella Suomusjärvellä avasi ovensa kaksi vuotta sitten oltuaan suljettuna seitsemän vuotta. Yrittäjä Pia Landenin johdolla kiinteistössä tehtiin mittava remontti.
– Nyt katsotaan, löytyykö paikalle ostaja ja uusi yrittäjä. Toiminta jatkuu normaaliin tapaan myynnistä huolimatta, Pia Landen kertoo.
Landenin mukaan kesä on mennyt hyvin ja uusiakin asiakkaita on löytänyt harva se päivä Lahnajärvelle.
– Tässä olisi valmis paletti seuraavalle yrittäjälle valmiina, Landen sanoo.
Landen ei taustoita ravintolan myyntipäätöksen syitä tällä kertaa enempää.
Yrityspörssi.fi-sivustolla Lahnajärven liikevaihtoluokaksi mainitaan 600 001–1 000 000 euroa.

Lahnajärven taukopaikka rakennettiin alun perin Turun ja Helsingin välisen tien puoliväliin vuoden 1952 olympialaisia varten. Ravintolan toiminta päättyi marraskuun puolivälissä vuonna 2008, kun E18-moottoritie valmistui.

10 vastausta: Rantaravintola Lahnajärvi on myytävänä

 • Oli näköjään liian kallis, ja nyt haetaan uutta uhria.

  Riittävää asiakasvirtaa tuonne on haastavaa saada, kun nykynopeuksilla ei Turun ja Helsingin välillä kovin moni pysähtele, ja paikka on kuitenkin piilossa ja hiukan liian kaukana moottoritiestä.

 • Lahnajärven uudelleenavaaminen oli upea teko, mutta nostalgia ei tuo paikalle enää neljättä kertaa.

  Mahdolliselta uudelta yrittäjältä odotan ammattitaitoa ja kokemusta alalta.

 • Eipä tuo oikein houkuta. Aikansa elänyt juttu. Ainoa mikä voisi pelastaa paikan on se, että siellä keksittäisiin jotain omaperäistä. Vähän niinkuin Kasvihuoneilmiössä on tehty.

  Jotta ihmiset viitsisivät sinne kurvata, sieltä pitää löytyä jotain erikoista. Nyt siellä on vähän kaikkea. Itse hurautan paikan ohi päivittäin. Pari kertaa pysähdyin kahville, mutta pettymys sekin. Enää ei viitsi siinä kohdalla kaasujalkaa hellittää.

  • Sama juttu. Tuollaisen paikan pitäisi houkutella ihmisiä omatekemillä herkuilla, itse leivotuilla sämpylöillä, pullilla, munkeilla ja leivoksilla.

  • Kasvihuoneilmiössä on vähän kaikkea: kahvila, elämyssatumaa, kanikonttori, kirjoja, kristallikrunuja, aarteita, sisustusta, armeijan varusteita, kuparia, figuureja, talonpoikaista, pihapatsaita, huvimaja, kristallia, kynttilöitä, peilejä, huonekaluja, vetimiä, naamiaisasuja, kortteja, pelejä……… huh, huh.

 • Edesmenneestä Syvälammesta mallia bisnesideaan, niin rupee homma kannattamaan!!

 • Kahvilana ja kunnon ruokapaikkana olisi kiinnostanut, mutta se kaikki muu roina….. ei vedä ketään. Vahinko sinänsä, koska ympäristönkin tavallisia ihmisiä kiinnosti kovasti, kunnes huomattiin, että asiakaskunnaksi haviteltiin jotain ihmeporukkaa.

 • Komppaan tuota paikallista, niin se on. Kyllä pitää olla jotain sellaista erityistä, joka saa ohikiitävät automassat taas poikkeamaan Lahnajärven historialliseen taukopaikkaan. Puikkaus on todella lyhyt, kuin menisi ABC:lle. Siellä ei vain ole sitä historiaa ja upeaa järvimaisemaa, joka on tässä paikassa.

  Täkyvaihtoehtoja on ainakin pari. Ensimmäisenä tulee mieleen taide, jota Helsingin ja Turun väliä sompaavissa autoissa usein arvostetaan. Taide on yllättävän suuri vetonaula. Lahnajärvi, Helsingin ja Turun keskivälissä voisi olla erinomainen paikka näyttelyille. Näyttelyvieraiden lapsille löytyisi ihan fantastiset harrasteet.

  Toinen täky on superhyvä ruoka. Väitän, että Helsingin ja Turun väliä reissaa päivittäin tuhansia, jotka arvostavat gourmeeta. He voivat tarjota sitä asiakkailleen tai nauttia itse, kauniissa maisemassa, puolivälissä Turkuun tai Hesaan.

  Minulla on todella nostalgisia muistoja Lahnajärven taukopaikasta. Olisi ihan mielettömän upeaa, jos voisin käydä siellä lopun elämääni.

 • Onko tuolla kunnon tanssilattia, kun omistaja sanoi olevansa ensimmäisenä joraamassa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto