Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salcomp avasi maailman suurimman laturitehtaan Kiinassa

Laturivalmistaja Salcomp avasi torstaina uuden tehtaan Kiinan Guigangissa. Tuotantolaitoksen vuosikapasiteetti yltää 350 miljoonaan laturiin, mikä tekee siitä Salcompin mukaan maailman suurimman laturitehtaan.

Investoinnin arvo on useita kymmeniä miljoonia euroja, kertoo Salcomp. Uuden tehtaan avajaisia vietetään tänään torstaina.

Alkuvaiheessa tehtaassa työskentelee noin tuhat ihmistä, ja määrä kasvaa yhtiön mukaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 5 500 henkilöön.

Salcompin pääkonttori sijaitsee Salossa ja tuotantolaitokset Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Salcompin pääkonttori muutti keväällä sokeritehtaan entisiin konttoritiloihin Salossa.

– Tuotannon laajentamiselle ei ole vaikutuksia Salon pääkonttorin toimintaan, kertoo salolainen Salcompin tuotekehitysjohtaja Juha Raussi.
Raussin mukaan Salon toimitiloissa työskentelee nelisenkymmentä ihmistä konsernihallinnon, tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa. Tutkimus ja tuotekehitys työllistää Salossa 16 ihmistä.

Guigangin tehtaan rakentaminen alkoi heinäkuussa 2016, ja tuotanto käynnistyi kesäkuun lopussa. Koko teollisuuskampus käsittää tuotantolaitoksen, varaston, toimistotilat sekä asuntolat. Rakennusten kokonaispinta-ala on yli 85 000 neliömetriä. 

– Guigangin tehtaan rakentaminen on meille tärkeä strateginen askel. Viime vuosina älypuhelinmarkkinoiden kasvu erityisesti Kiinassa on ollut voimakasta, mikä on lisännyt tarvetta lisäkapasiteetin rakentamiseen. Uusi tuotantolaitos vahvistaa läsnäoloamme tärkeimmillä markkinoilla, antaa hyvän pohjan omalle kasvullemme sekä parantaa tuotantomme tehokkuutta ja kilpailukykyä, sanoo Salcompin toimitusjohtaja Markku Hangasjärvi kertoo yhtiön tiedotteessa.

 

Salcompin Guigangin tehdas vihittiin käyttöön torstaina. Paikalla oli muun muassa Kiinan Suomen suurlähettiläs Jarno Syrjälä. Kuvassa tehtaan henkilöstöä. Kuva: Salcomp.

Guigangin tehtaassa valmistetaan latureita älypuhelimiin ja muihin elektronisiin laitteisiin sekä langattoman latauksen välineitä. Tehtaan vuosittainen valmistuskapasiteetti on 350 miljoonaa laturia, mikä kasvattaa Salcompin kuuden tehtaan kokonaiskapasiteetin yli 600 miljoonaan laitteeseen.

– Uuden tehtaan tärkein markkina-alue on Kiina, jossa valmistetaan yli 70 prosenttia maailman älypuhelimista. Tuotteita viedään myös esimerkiksi Malesiaan, Vietnamiin, Intiaan, Etelä-Koreaan, Brasiliaan, Meksikoon sekä Yhdysvaltoihin, kertoo Hangasjärvi tiedotteessa.

Salcompin tavoitteena on myös tukea materiaalitoimittajien asettumista Guigangiin ja yhteisen ekosysteemin luomista.

– Näin latureihin tulevista komponenteista tulee entistä edullisempia, ja toimitusajat Salcompin tehtaalle lyhenevät parantaen Guigangin tehtaan kilpailukykyä entisestään.

 

Guigang on kolmas tehdas, jonka Salcomp on avannut viimeisen vuoden sisällä. Salcomp aloitti sopimusvalmistuksen Kiinassa vuonna 1998, ja yhtiö perusti ensimmäisen oman tuotantolaitoksen Kiinan Shenzheniin vuonna 2002. 

 

Salcomp

 • Salcompin pääomistajia ovat ruotsalaisyhtiöt Nordstjernan sekä AP6.
 • Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 497 miljoonaa euroa.
 • Yhtiön palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 15 000 henkilöä.
 • Salcomp on perustettu vuonna 1973.

 

 

 

5 vastausta: Salcomp avasi maailman suurimman laturitehtaan Kiinassa

 • Salo kiittää Salcompia.

 • Salcomp olis voinu avata tehtaan myös Salossa, tuo konttorin pito on kuin härnäämistä.

 • Oi niitä aikoja, kun Salossa oli monia firmoja, joihin tuhannet ihmiset kiirehtivät päivittäin työpaikalleen. Nyt se on kuin kaukainen unikuva.

  • Näinhän se, mamma, on. Unikuva, jota kutsutaan kolmanneksi teolliseksi vallankumoukseksi.
   Eikä se muutos tähän jää; nyt on alkamassa – tai jo alkanut – neljäs teollinen vallankumous; kehittyneiden robottien ja tietotekniikan yhä tehokkaampi käyttö ja uudet innovaatiot. Kun näin tapahtuu koko maailman tasolla, siihen on vain yritettävä sopeutua. Muutosvauhti sen kuin kasvaa entisestään. Pitäkää hatuistanne kiinni….se on menoa nyt….!!

 • Tuo on hyvää yrityspolitiikkaa. Työ on tehtävä siellä missä on markkinat. Tämä on kyllä tosiasia. Kohta muuten Kiinalaiset olisivat kopioineet laturit ja tehneet Kiinassa.
  Hyvä Salcomp. Toivottavasti pidätte pääkonttorin aina Salossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto