Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon sairaalan peruskorjaus ja laajennus lähdössä vihdoin liikkeelle

Vuosikausia odotettu Salon sairaalan peruskorjaus ja laajennus on nytkähtämässä liikkeelle. Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat päässeet yhteisymmärrykseen, että sairaalaa tarvitaan tulevaisuudessakin ja että kiinteistön peruskorjaukseen on syytä ryhtyä.

Sairaanhoitopiirin johtajan Leena Setälän mukaan maakunnassa on oltava Tyksin lisäksi toinenkin leikkaava sairaala, koska potilaat eivät mahdu Tyksiin ja sen vuodeosastoille.  T3-sairaala ei hänen mukaansa muuta tilannetta, koska se korvaa vanhan U-sairaalan.

Laajasta peruskorjauksesta ja mahdollisista uusista tiloista sairaalanmäelle on puhuttu Salossa useaan otteeseen. Hanke on kuitenkin siirtynyt. Viime vuosina lykkäyksen syy on ollut tuleva sote-uudistus. Leena Setälän mukaan keväällä julkaistu sote-paketti selvensi tilannetta Salon sairaalan osalta.

Kaupungin ja sairaanhoitopiirin viranhaltijajohto ovat sopineet, että Salon sairaalan toiminnallisesta kokonaisuudesta teetetään ulkopuolisella konsultilla selvitys loppuvuoden aikana. Sen jälkeen tehdään perusteellisempi teknistaloudellinen tarkastelu ja suunnittelu.

Setälän mukaan sairaalan peruskorjauksen toteutusvaihtoehdot, aikataulu ja hankkeen kustannusarvio ovat selvillä ensi vuoden aikana.

 

 

 

6 vastausta: Salon sairaalan peruskorjaus ja laajennus lähdössä vihdoin liikkeelle

 • Aivan ehdottomasti Salossa tarvitaan sairaalaa jossa mahdollisimman monipuoliset palvelut, myös leikkauksia. Vaikka Turku on lähellä, monelle huonokuntoiselle ja vanhukselle sinne kulkeminen on ongelmallista. Kela-taksit yhtä tyhjän kanssa, kun ei voi luottaa että pääsee ajoissa perille.

 • Erinomaista.

  Salolaiset vastustivat synnärin lopettamista. Järjestettiin oikein usean tuhannen ihmisen ”mielenosoitusmarssi”.

  Vaikka kuinka yritettiin vakuuttaa, että toiminta muodossa tai toisessa jatkuu, sitä ei uskottu.

  Nyt näyttää valoisammalta.

  Tämä uutinen on Salolle elintärkeä. Muillekin kuin vanhuksille.

  • Tapio, salolaiset marssivat synnytysosaston ja lastenosaston puolesta, ei muita ikäryhmiä tai potilasryhmiä vastaan. Hyvä että saneerataan- korjattavaa tosin riittää niin, että kustannukset lasketaan useissa miljoonissa. Toivottavasti tutkitaan riittävästi ja korjataan kunnolla!

 • Hienoa, 4krs huoneet homeessa, 1 kerroksessa vesivuotoja ois hyvä ryhtyä pikaisiin toimiin, ettei potilaat sairastu enempää ja kaupunki säästyisi lisäkorvauksien maksamiselta.

 • Ehkä olis halvempi vetää kokonaan nurin vanha ja tehdä uusi tilalle… Remontilla ei korjata suurempia rakenteellisia ongelmia, vaan siirretään eteenpäin!!

 • Herramajestas! Olen viimeiset 15 vuotta käynyt sairaalassa erillaisten hoitojen ja tutkimusten johdosta, aina on porattu seiniä niin että meinaa kallo haljeta, mitä siellä on tehty kun nyt ruvetaan korjaamaan, mitä mahtaakaan tapahtua kun nyt ruvetaan tosissaan töihin, johonkin ne reijät on porattu kun sitä 15 vuotta on kuunnellu, silti haisee homeiset vessat, käytävillä tunkkainen haju, ja mikä järki on talon tunnelissa käyttää sähköllä lämpiäviä pattereita, 11 kpl sähkölistoja, ovat jotain 800w eli 8.8 kw talvisin käytävä on hyytävän kylmä pattereista huolimatta ja sähköä kuluu, olen seurannut eräällä entisellä osastolla erään vessan toimintaa useita vuosia, aina vain vuotaa on jo ruosteen värjäämä vana pytyssä, ja taas kuluu vettä kuutioittain turhaan, siis puhdistettua vettä säälittä viemäriin, mitä sieltä rakenteista löytyisikään kun oikein penkomaan rupeaisi, tuo talo on haissut 70 luvulta, karmeita muistoja alakerran aulasta kun home haisi joka paikassa ehkä nyt vihdoin ja viimein? Kunnes taas jotain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto