Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon työttömyysprosentti laski

Salon työttömyysprosentti on laskenut 2,5 prosenttiyksikköä viime elokuusta. Työttömyysprosentti oli nyt elokuun lopussa 13,0 prosenttia, mikä on käytännössä sama kuin vuonna 2012 elokuussa Nokian matkapuhelintehtaan sulkemisen aikaan. Pahin tilanne  oli vuoden 2015 Salossa, kun silloin vuoden lopussa työttömyysaste kohosi 18,3 prosenttiin.

Työttömien määrä Salossa oli nyt elokuussa 3208.  Samaan aikaan vuonna 2012 työttömiä oli Salossa lähes 170 enemmän.
Pitkäaikaistyöttömien määrä oli Salossa vajaat 1200 tässä elokuussa, kun vuonna 2012 määrä oli 400 pitkäaikaistyötöntä vähemmän eli vajaat 800 pitkäaikaistyötöntä.

– Tässä on ollut useita huonoja vuosia välissä, ja vasta tänä vuonna esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien määrä on kääntynyt Salossa laskuun. Se on tapahtunut vähän myöhemmin kuin muualla Varsinais-Suomen maakunnassa, sanoo työmarkkina-analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.
– Saloon syntyi työttömyyspiikki Nokian ja Microsoftin alasajon myötä, mutta piikki on onneksi laskenut, sanoo Pusila.

6 vastausta: Salon työttömyysprosentti laski

 • Hyvä Salo, mahtava suunta joka alkaa nyt ruokkimaan itse itseään.

 • Pusilan arviossa ei todennäköisesti ole huomioitu kaupungista muuttaneita nuoria. Tosiasia on, että nuoria häviää erityisesti Turkuun töihin tai opiskelemaan todella suuria määriä.

  Tottakai silloin työttömyysprosentti laskee. Niin laskee väkilukukin.

  Nuoret, joiden kanssa olen asiasta keskustellut, sanovat, ettei ”Salossa ole mitään”.
  Ei mitään sellaista, josta nuoret olisivat kiinnostuneita.

  Tulevaisuudessa kannattaa ottaa huomioon erityisesti se, että nuoret, joista monet lueskelevat itselleen kunnon ammatin, eivät tyydy enää muuttamaan Turkuun tai Helsinkiin vaan paahtavat saman tien Eurooppaan.

  Se taas johtuu – tiedätte kyllä mistä.

  Tulevaisuudessa entiset Itä-Blokin maat, kuten esimerkiksi Unkari, tulevat vetämään nuoria puoleensa. Suomessa – puhumattakaan Salosta – ei osata tähän edes varautua.

 • Mitähän Salosta muuta kuin ooppera puuttuu? Nuoriinkin on satsattu monella lailla. Jos jokin asia puuttuu, tarviiko sitä muuta kuin hypätä bussiin tai junaan ja mennä itään tai länteen. Lentokentällekkin bussi vie kätevästi. Merikään ei oo kaukana. Luonto ja lähiruoka kaikki lähellä. Juottoloitakin riittää. Leffoissakin on vielä ensi-iltoja tarjolla. Työpaikkoja kun saataisiin lisää.
  Ei todella ole mikään junttikylä. Silmät auki!

 • Jos on sitä mieltä, että Salossa ei oo mitään, on kotipaikkasokea. Tänäänkin Salon torilla on kaikkea, kalloo, kukkoi, piirakoita, lättyi, lakua, hernesoppoo, pannaria, paitaa, housuu, munkkii, lampaantaljoja, kenkää, sukkaa, kukkii ja lopuks voi maailman pyörästä Salojokkee ruskan väreissä ihailla haitarin säestäessä! Kaik on.

 • Salossa kahvilat menee kiinni iltapäivällä. Salossa ei ole kunnollista yöelämää. Salossa ei ole toimivaa joukkoliikennettä. Salossa on harvakseltaan omanikäistä seuraa.

 • Onko ihme, että työttömyys laskee. Ne, jotka pääsevät eläkkeelle, hakevat sitä ja näin ovat poissa laskuista. Näin se prosentti laskee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto