Salossa uusi huippuvalokuvanäyttely

0

New York City, USA, 1974 ©Elliott Erwitt / Magnum PhotosNew York City, USA, 1974 ©Elliott Erwitt / Magnum Photos

Salon taidemuseo Veturitallin laadukkaat valokuvanäyttelyt jatkuvat. Lauantaina museossa avautuu vuonna 1928 syntyneen Elliott Erwittin uraa laajasti esittelevä Retrospective-näyttely. Erwitt on luonut uransa Magnum Photosin palveluksessa.

Esillä on lähes 140 valokuvaa vuosilta 1946-2011. Yhä kuvaava Erwitt on monta kertaa palkittu työstään. Häneltä on lisäksi julkaistu runsaat parikymmentä valokuvakirjaa.

Taidemuseon tornissa esittäytyy pitkän uran Salon Seudun Sanomissa tehnyt valokuvaaja Esko Keski-Vähälä yhdessä kuvaveistäjä Seppo Kalliokosken kanssa. Keski-Pohjanmaalla asuva kaksikko on toteuttanut taidemuseoon Syli-monitaideinstallaation.