Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Sauli Niinistön kannattajayhdistys kerännyt 156 000 kannattajakorttia – ”Mykistävä määrä”

Sauli Niinistön kannattajayhdistys on kerännyt yhteensä 156 000 kannattajakorttia, ilmoitti yhdistys maanantaina. Niinistö pyrkii ehdokkaaksi presidentinvaaleihin valitsijayhdistyksen kautta, ja ehdokkuuteen vaaditaan 20 000 allekirjoitettua korttia.
– Onhan määrä mykistävä. Iso ja kaunis kiitos kaikille, jotka halusivat lähteä mukaan kansanliikkeeseen ja tukemaan Sauli Niinistöä toiselle presidenttikaudelle, sanoo valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki A. Ollila tiedotteessa.
Virallisen ilmoituksen ehdokkuudestaan ovat tehneet Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Matti Vanhanen (kesk.), Merja Kyllönen (vas.), Laura Huhtasaari (ps.) ja Nils Torvalds (r.).
Myös Paavo Väyrynen pyrkii ehdokkaaksi kannattajayhdistyksen kautta.
Presidentinvaalien ensimmäinen vaalipäivä on 28. tammikuuta.

Niinistön virallinen kampanja alkaa itsenäisyyspäivän jälkeen

Niinistön kannattajayhdistys sai kannattajakortteja niin tapahtumissa kuin postitse yksityishenkilöiltä, kertoo kampanjapäällikkö Pete Pokkinen.
– Kortteja tuli todella paljon postissa yksityishenkilöiltä, jotka olivat keränneet niitä esimerkiksi kaveripiiristään.
Niinistö on ilmoittanut aloittavansa vaalikampanjansa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Sitä ennen hän osallistuu Elinkeinoelämän valtuuskunnan paneelikeskusteluun (30.10) ja Paasikivi-seuran, YK-liiton ja UKK-seuran keskusteluun (13.11). Marraskuun lopulla Niinistö osallistuu myös Maanpuolustuskurssiyhdistyksen keskusteluun.
Pokkisen mukaan kansanliikkeen budjetista tulee pienempi kuin Niinistön presidentinvaalikampanjalla oli vuonna 2012. Tuolloin Niinistön kampanjakulut olivat vaalirahoitusilmoituksen mukaan noin kaksi miljoonaa euroa. Kansanliike järjestää yleisökeräyksen yksittäisten lahjoitusten lisäksi. Tarvetta puoluerahoitukselle ei siis ole.
– Alamme suunnitella kampanjaa nyt kun korttikeräys on ohi, Pokkinen kertoo.

Väyrysellä nyt ”nelinumeroinen määrä” kannattajakortteja

Paavo Väyrysen kannattajayhdistyksen kampanjapäällikkönä toimiva Seppo Hauta-aho kertoo Väyryselle kerättyjen kannattajakorttien lukumäärän olevan tällä hetkellä nelinumeroinen.
– Mutta kyllä paljon kerättävää vielä on. Tavoitteemme on, että 20 000 korttia olisi kerätty itsenäisyyspäivään mennessä, Hauta-aho sanoo.
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo puolestaan kertoo, että yhdistys ei ole vielä päättänyt asettuuko se tukemaan jotain tiettyä ehdokasta vai jättääkö se ottamatta presidentinvaaleihin kantaa.
– Asiasta on kyllä ollut keskustelua. Aiomme tehdä tästä päätöksen lähikuukausien aikana, Elo kertoo.
Sininen tulevaisuus -puolueen perustamista varten on kerätty lähes 4 500 kannattajakorttia. Puolueen rekisteröimiseen vaaditaan 5 000 kannattajakorttia.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto