Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Sotaveteraaniliitto: Sotaveteraaneille samat lakisääteiset avopalvelut kuin sotainvalideille

Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen puhui Suomi 100 vuotta - Kiitos veteraanit -tilaisuudessa tiistaina Naarilan Leirikeskuksessa Salossa.

Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen (oik.) haluaa taata sotaveteraanien avopalvelut lailla, jonka eduskunnan pitäisi säätää mahdollisimman pian.
– Liiton keskeinen tavoite on saada eduskunta päättämään laista, joka takaa kaikille sotaveteraaneille samat kotipalvelut kuin sotainvalideille, Heikkinen sanoi Naarilan Leirikeskuksessa tiistaina.
Laki takaisi avopalveluiden saatavuuden kaikille veteraaneille pysyvällä ja yhdenvertaisella tavalla.
– Valtio lähetti miehet sotaan, valtion tulee nyt hoitaa miehet ja siskot tässäkin vaiheessa, jotta he voivat asua kotonaan mahdollisimman pitkään, Heikkinen totesi.

Salon seurakunnan leirikeskus Naarilassa juhlittiin tiistaina 100-vuotiasta Suomea ja sotiemme veteraaneja sekä kiitettiin kaikkia veteraanityöhön osallistuneita tahoja.
– Sota hävittiin, itsenäisyys säilytettiin. Säilyi myös oma kieli ja omat arvot. Mutta hinta oli kova, sanoi Salon Seudun Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Voitto Laine.
Laine totesi, että syysjuhlan tarkoituksena on osoittaa jälkipolvien suurta kiitollisuutta sodan kokeneille ja Suomen itsenäisyyden pelastaneille veteraaneille. Veteraanien lisäksi oli hyvin tärkeää lottien sekä kotirintaman naisten työ, joka piti agraariyhteiskunnan pyörät pyörimässä, eturintaman ruuassa sekä vaatteissa.
– Onkin sanottu, että kotirintama olisi pettänyt, ei eturintamakaan olisi kestänyt.

Lue lisää 13.9.2017 lehdestä

3 vastausta: Sotaveteraaniliitto: Sotaveteraaneille samat lakisääteiset avopalvelut kuin sotainvalideille

  • Veteraanijärjestöillä on rutkasti realisoitavaa omaisuutta, jolla voisi ehkä vuosiksi taata veteraanien kuntoutuksia ja kaikenlaisia palveluja. Kenelle tuota omaisuutta ollaan säästämässä? Järjestöjen johdon palkat tuskin ovat mitään pieniä joten nekin joutaisivat veteraaneille hyödynnettäväksi!

    • Mistähän sylttytehtaasta tämä vakaumuksellinen ” tieto” on peräisin. Olisi suotavaa että noiden -perättömien- heittojen tueksi esitettäisi edes yksi fakta?

  • Ylen nettisivulla julkaistiin maanantaina seikkaperäinen selvitys veteraanijärjestöjen varallisuudesta. Suosittelen perehtymään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto