Susijengi kohtaa tänään Islannin, joka ei välttämättä voittaisi edes Vilpasta

0

Suomen päätösvastustaja EM-koripallon A-lohkossa on Islanti, joka on kärsinyt neljässä ottelussa neljä 27-36 pisteen murskatappiota.

Lohkojumboksi varmuudella jäävän Islannin joukkue koostuu pääasiassa oman maan pääsarjapelaajista ja muutamasta euroammattilaisesta. Materiaaliltaan Islanti ei ole esimerkiksi Korisliigan mestariehdokasta Vilpasta juuri kummempi – itseasiassa Teemu Rannikon ja Mikko Koiviston Vilpas saattaisi jopa voittaa joukkueiden välillä pelattavan paras seitsemästä -sarjan.

Islannin johtava pelaaja on kokenut takamies Jon Arnor Stefansson. Suomalaisille ehkä tutuin pelaaja on eilen 36 vuotta täyttänyt eurokiertolainen Logi Gunnarsson, joka edusti kaudella 2006-2007 Torpan Poikia.

Joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on 19-vuotias ja 216-senttinen Tryggvi Hlinason, joka aloitti koripalloharrastuksen vasta neljä vuotta sitten aloitettuaan sähköalan opinnot islantilaisessa ammattikoulussa. Sitä ennen Hlinason ei ollut koskaan aiemmin edes nähnyt kokonaista koripallo-ottelua. Tänä kesänä Hlinason siirtyi Espanjan hallitsevan mestarin Valencian riveihin.

Neljästä ottelusta kolme voittanut Suomi tulee suurella todennäköisyydellä sijoittumaan lohkossa toiseksi. Lohkovoitto ratkaistaan iltapäivän ottelussa Slovenia-Ranska ja viimeinen jatkoon menijä alkuillan ottelussa Puola-Kreikka.

Turkin Istanbulissa pelattavat pudotuspelit alkavat lauantaina neljännesvälierillä.

Koripallon EM-kisojen A-lohkon päätösottelu Suomi-Islanti tänään Helsinki Arenalla kello 20.45. TV2 lähettää ottelun suorana.