Tasapeli Karjaalla takaa jalkapallon miesten Kakkoseen hienon huipennuksen: SalPa pelaa päätösottelun voittamalla nousukarsinnoissa

0
SalPan Albijon Muzaci oli BK-46:n toppari Alieu Ceesayn otteessa läpi tasaväkisen ottelun.

 

SalPan Albijon Muzaci oli BK-46:n toppari Alieu Ceesayn otteessa läpi tasaväkisen ottelun.

Jalkapallon miesten Kakkosen B-lohko saa ensi viikon lauantaina (30. syyskuuta) hienon huipennuksen. BK-46:n ja Salon Palloilijoiden 1-1-tasapeli sunnuntaina Karjaalla jätti tilanteen vielä täysin avoimeksi: ainakin teoriassa mahdollisuudet nousukarsintaan on edelleen peräti neljällä joukkueella.

SalPan kannalta tilanne on päätöskierrokselle lähdettäessä varsin selkeä. Kotivoitto Tampereen Pallo-Veikoista takaa joukkueelle paikan nousukarsintaan, tasapeli tai tappio jättää joukkueen lähes varmasti karsinnan ulkopuolelle.

SalPalla on 43, FC Viikingeillä ja BK-46:lla 42 sekä Musan Salamalla 41 pistettä. On hyvin todennäköistä, ettei B-lohkon toiseksi sijoittuva pärjää muiden lohkokakkosten vertailussa. Näin ollen lohkosta jatkanee nousukarsintoihin vain sen voittaja.

BK kohtaa päätöskierroksella vieraissa jo putoamaan tuomitun Etelä-Espoon Pallon, ja MuSa kotikentällä samalla statuksella pelaavan Nummelan Palloseuran. Kun SalPan maaliero on kärkinelikon heikoin, on salolaisten lähes varmuudella pakko voittaa viimeinen ottelunsa.

Toisaalta tasapeli oli Karjaalla salolaisille tietynlainen torjuntavoitto. Kaikki on edelleen joukkueen omissa käsissä ja jaloissa, kun taas tappio olisi tehnyt urakasta jo miltei mahdottoman.

SalPa aloitti ottelun hyvin, ja ensimmäiset parikymmentä minuuttia etenivät hienokseltaan salolaisten hallinnassa. Joukkue onnistui tuossa ajassa hankkimaan esimerkiksi viisi kulmapotkua.

Yksi merkittävä käännekohta tapahtui puolen tunnin jälkeen, kun BK:n ykkösmaalivahti Jere Aalto loukkaantui. Hän yritti hoitotoimenpiteiden jälkeen palata vielä kentälle, mutta lopulta oli pakko siirtyä vaihtoon. Tilalle tuli aiemmin kaudella kolmessa ottelussa pelannut Jere Jauhiainen.

Kotijoukkue pääsi tämän jälkeen varsin hyvin peliin mukaan. SalPa sai kuitenkin tilaisuuden niin sanottuun pukukoppimaaliin, kun lisäaikaa oli pelattu jo runsas minuutti. Ottelun erotuomari Juuso Vuorinen näytti tilanteessa ensin kulmapotkua, mutta kävi vielä keskustelemassa avustavan erotuomarin kanssa. Tämän seurauksena pallo vietiin lopulta rangaistuspilkulle.

SalPa on onnistunut hankkimaan kauden mittaan runsaasti rangaistuspotkuja, ja Lucas Gabrielsson on tehnyt niistä varmaa jälkeä. Eikä tahti muuttunut ottelupanosten kovetessakaan: pallo verkkoon ja vierasjoukkue pääsi tauolle johtotilanteessa. Maali oli keskikenttäpelaaja Gabrielssonille jo kauden 11:s, jolla hän nousi Kakkosen B-lohkon maalintekijätilastossa toiselle sijalle.

Tilanne kiristyi kuitenkin juuri ennen tunnin täyttymistä. Nyt oli karjaalaisryhmän vuoro päästä suorittamaan rangaistuspotku. Myös John Fagerström onnistui pilkulta, ja maalintekotiedot ovat hänellä täsmälleen samat kuin Gabrielssonilla: osuma oli myös Fagerströmille 11:s.

BK joutui tekemään kolmannenkin pelaajavaihtonsa jo ennen tunnin täyttymistä, kun taas SalPalla oli tässä vaiheessa vielä kaikki vaihdot käyttämättä.

Loppua kohti kotijoukkue haki ahnaammin voittoa sarjatilanteen vuoksi. Ottelun maalit jäivät kuitenkin kahteen.