Tästä päivästä pyritään tekemään liikennekuolematon

0
Tänään on Euroopan laajuinen päivä, jolloin pyritään siihen, että teillä ei sattuisi yhtään liikennekuolemaa. Lounais-Suomen poliisi toteuttaa päivää valvomalla liikennettä ja kertomalla valvontapaikoista sosiaalisessa mediassa Twitter-tilillään @L_S_poliisi.
Varsinais-Suomen tai Satakunnan tieliikenteessä tapahtuu kuolemaan johtava onnettomuus keskimäärin vähintään joka toinen viikko. Loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia tapahtuu päivittäin kahdesta kolmeen. Koko Euroopan Unionin alueella kuolee päivässä liikenteen uhrina noin 70 ihmistä ja vuodessa 25 000 ihmistä.
Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL järjestää vuosittain valistus- ja valvontakampanjan nimeltä Project EDWARD (European Day Without A Road Death). Se tähtää nimensä mukaisesti liikennekuolemattomaan päivään Euroopassa.