Tuomo Mäkelä suunnisti viidenneksi SM-sprintissä, Topias Arolalle 16-vuotiaiden mestaruus

0
Kolminkertainen Suomen mestari Tuomo Mäkelä on himmannut harjoittelua huippuvuosistaan, mutta vauhti riittää edelleen Suomen kärkipäähän. (arkistokuva)

Kolminkertainen Suomen mestari Tuomo Mäkelä on himmannut harjoittelua huippuvuosistaan, mutta vauhti riittää edelleen Suomen kärkipäähän. (arkistokuva)

Kokemus oli Salon seudun suunnistajien osalta valttia Helsingin SM-sprintissä. Angelniemen Ankkurin Tuomo Mäkelä sijoittui miesten kilpailussa viidenneksi.

Toisaalta koko kilpailun mitassa nuoruus vei kärkisijat. Helsingin Suunnistajien suurlupaus Olli Ojanaho saavutti Suomen mestaruuden. Ojanaho jätti SM-kilpailussa hopeamiehen Olli-Pekka Koistisen peräti 20 sekunnin päähän. Pronssille ylsi estejuoksijanakin tunnettu Topi Raitanen.

Naisten sprintissä paras salonseutulainen oli Paimion Rastin Emma Silvennoinen. Viestin Suomen mestaruuden lauantaina saavuttanut Silvennoinen sijoittui 11:nneksi. Mitalit menivät Kirsi Nurmelle, Venla Harjulle ja Maija Sianojalle.

Yksi Suomen suunnistuksen tulevaisuuden mahdollisista tähdistä on Olli Ojanahon lisäksi Paimion Rastin Topias Arola. Hän voitti 16-vuotiaiden poikien SM-kullan, ja mestaruus oli hänelle jo kauden toinen.

Juttuun täydenetty 17.9. kello 18.11 Topias Arolan nuorten mestaruus.