Työllisyystilanne piristyi elokuussa

0

Työllisyys paranee hiljalleen. Tilastokeskuksen mukaan kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli elokuussa 69,4 prosenttia. Nousua heinäkuusta oli prosenttiyksikön kymmenes. Kausivaihtelua aiheuttavat varsinkin kesätyöt ja kausiluontoiset työt esimerkiksi maataloudessa, rakentamisessa ja matkailussa, kertoo Tilastokeskus.
Kausitasoittamaton työllisyysaste oli elokuussa 70,5 prosenttia.
Hallitus on ilmoittanut tavoittelevansa työllisyysasteen nostamista 72 prosenttiin.
Työttömiä oli elokuussa 202 000. Määrä on kasvanut vuoden takaisesta 7 000:lla.
Työvoiman ulkopuolella oli kuussa yli 1,41 miljoonaa ihmistä. Heistä niin sanottuja piilotyöttömiä on 140 000, mikä on 14 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Piilotyöttömät ovat työvoiman ulkopuolella olevia, jotka haluaisivat töihin, mutta eivät ole kuukauteen etsineet töitä.

STT

Kuvat: