Väkinäisempää Vilpasta – toisaalta 98 tehtyä pistettä ilman Koivistoa, Ojalaa ja Rannikkoa

0
Javontae Hawkins hakee vielä jossain määrin paikkaansa Vilppaan kokoonpanossa. (kuva lauantain ottelusta)

Javontae Hawkins hakee vielä jossain määrin paikkaansa Vilppaan kokoonpanossa. (kuva lauantain ottelusta)

Salon Vilppaan toinen ottelu miesten koripallon harjoitusturnauksessa oli huomattavasti ensimmäistä epävakaampi. Pelikuviot olivat BC Nokiaa vastaan etenkin ensimmäisellä puoliajalla pitkät tovit sekaisin. Lopulta Vilpas kairasi loppuminuuttien onnistumisillaan 98-97 (49-53)-voiton.

Erityisesti puolustuspelaaminen oli salolaisilta alussa melkoista yskimistä. Nokia sai luotua vapaita heittopaikkoja kerta toisensa jälkeen, ja ensimmäinen neljännes menikin vierasjoukkueen eduksi peräti 30-19.

Loppuhetkillä nousi esiin kaikkinensa erinomaisesti heittänyt Juho Nenonen. Pääosin fiksuja hyökkäyspään ratkaisuja tehnyt Nenonen nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi. 22 pistettä syntyivät siten, että seitsemästä kolmen pisteen heitosta onnistui viisi.

Canyon Barry ajoi aktiivisesti korille ja pääsi näyttämään Salohallin yleisölle persoonallisia vapaaheittojaan. Alakautta vaparinsa heittävän miehen osumatarkkuus viivalta oli aiemmalta uralta tutusti erinomainen: 8/9 eli lähes 90 prosenttia.

Javontae Hawkins teki 15 pistettä, mutta otteissa oli edelleen runsaasti epätasaisuutta molemmissa päissä kenttää. Lauantaina säkenöinyt Tobin Carberry ei nyt onnistunut kaksisesti korille ajoissaan: kymmenen pistettä heikolla kahden pisteen heittojen onnistumisprosentilla 22.

Vilppaan otteiden pienimuotoiselle hapuilulle on kelpo selitys. Joukkue pelasi sunnuntaina ilman kahta susijengiläistä (Mikko Koivisto ja Teemu Rannikko) sekä niin sanotun ison pään profiilipelaajaa (Matias Ojala).

Hanhivaara-turnauksen sunnuntain toisessa ottelussa päädyttiin koripallossa sinänsä tuntemattomaan tasapeliin. Loppunumerot Karhu-Kouvot-ottelussa olivat 96-96.

Korisliiga alkaa Vilppaan osalta puolentoista viikon kuluttua, keskiviikkona 27. syyskuuta kotiottelulla KTP:tä vastaan.

Korjattu 17.9. kello 18.29 Korisliigan avausottelun päivämäärä.