Putkirikko korjattu Paimiossa – kolme päiväkotia, alakoulu ja lukio olivat puolitoista päivää ilman vettä

0
Kertakäyttöastiat olivat käytössä Paimion lukion ruokalassa vesipulan vuoksi myös vuonna 2014.

Kertakäyttöastiat olivat käytössä Paimion lukion ruokalassa vesipulan vuoksi myös vuonna 2014.

Paimiolaisia tiistaiaamusta asti kiusaanut putkirikko on saatu korjattua. Kaupunki kertoi  keskiviikkona kello 11 jälkeen, että putkirikko on saatu korjattua.

Tiistaiaamuna alkanut putkirikkojen sarja hankaloitti jo toista päivää normaaleja aamutoimia Ala-Oinilassa, Moisiossa ja Vähäjoen alueilla. Myös Jokelan koulu, Paimion lukio ja läheiset kolme päiväkotia olivat ilman vettä toista päivää.

Vesikatko johtui kolmesta putkirikosta lähes samassa paikassa. Tiistain vastaisena yönä kello kolme havaittu putken rikkoutuminen saatiin korjattua tiistaina, mutta heti perään sattui samassa putkihaarassa toinen rikko, kun toinen putkiliitos petti. Kolmas putkirikko samassa paikassa tapahtui keskiviikkoaamuna.

Osa alueen kiinteistöistä sai siis vettä hetkittäin tiistaina.

Tiistaiaamun putkirikko muutti koulupäivän suunnitelmia Jokelan koulussa. Koulussa ei pesty tiistaina käsiä, ei vedetty vessaa ja eikä syöty posliiniastioista. Koulutyö sujui kuitenkin normaalisti, kertoo Kunnallislehti verkkosivuillaan.
– Pärjäsimme hyvin. Saimme koulun jokaiseen rakennukseen vesikanisterin, josta oppilaat saivat juotavaa, kuvailee rehtori Tarja Vuontela.
Oppilaat käyttivät käsidesiä, osa pojista kävi puskapissalla ja tytöt välttivät vessapaperin käyttöä. Vessa vedettiin vain ”ison hädän” jälkeen. Näin kuvailee Vuontela koulun arkea ilman juoksevaa vettä.
– Iso kiitos keittiölle, että saimme normaalisti ruokaa. Jauhelihakeittoa tarjoiltiin kertakäyttöastioilta, sillä vesi oli poikki tietysti myös keittiöstä.

Vesiputki rikkoutui Paimiossa Sähköyhtiöntien varrella Eltelin takana tiistaina aamuyöllä.
– Putkirikko sijaitsee jokipenkassa, jossa sitä on vähän hankalampi korjata. Olemme siirtäneet joitakin Eltelin pylväitä ja kaataneet puita putken päältä ennen korjaushommia, sanoo Paimion tekninen johtaja Markku Kylen.
Kyseessä on 1970-luvulla rakennettu vesiputki.

 

Paimion vesikatkos
  • Väliaikainen vedenjakelu on Paimion paloasemalla, Vistantie 26.
  • Korjaustöiden jälkeen vesijohtovedessä saattaa esiintyä ilmaa ja sameutta.
  • Sameus poistuu juoksuttamalla vettä.
  • Vesilaitos huolehtii runkolinjojen huuhtelusta.

 

Juttua päivitetty kello 12:28.