Vilpas pisti show-vaihteen silmään koripallon harjoitusturnauspelissään

0
Jos ja kun pallotarjoilu Vilppaassa toimii, pistää Aaron Jones koriraudat koville.

Jos ja kun pallotarjoilu Vilppaassa toimii, pistää Aaron Jones koriraudat koville.

Salon Vilppaan miesten korisliigajoukkue teki vähintäänkin näyttävän sisääntulon salolaiselle koripalloyleisölle Hanhivaara-turnauksen avausottelussaan. Vaikka ”harjoitusottelut ovat vain harjoitusotteluita” -mantra pätee toki tässäkin tapauksessa, viihdearvoa ja liigatasolle hurjaa hyökkäyspotentiaalia Vilppaan joukkueessa piisaa. Voittolukemiksi Kauhajoen Karhua vastaan kirjattiin lopulta 112-87 (54-52).

Erityisesti takamies Tobin Carberry näytti Salohallissa esimakua mainiosta potentiaalistaan. Carberry tuntui tekevän hyökkäyspäässä mitä halusi ja useimmiten onnistuneella lopputuloksella. Mies ajoi ja heitti loistavilla prosenteilla 27 pistettä ja tarjoili lisäksi muutaman alley-oop-donkin etenkin korinaluspelaaja Aaron Jonesille.

Ylipäätään Vilpas näytti yrittävän etenkin ottelun loppua kohti alley-oopien seuraennätystä. Donkkeja piisasi niin paljon, että niiden laskeminen olisi pitänyt aloittaa heti ottelun alettua. Kesken kaiken määrän pohtiminen oli liian myöhäistä.

Suomen maajoukkueenkin takamies Teemu Rannikko pelasi ensimmäisen ottelun Vilppaassa, ja jonkin sortin taikurin ominaisuuksia löytyi lempinimen mukaisesti saman tien. Rannikko onnistui kolmessa kolmosessa ensimmäisen kolmen peliminuutin aikana, ja pian perään seurasi neljäs onnistunut kaukoheitto.

Toki Vilppaalta nähtiin tekemisessä keskeneräisyyttäkin varsinkin puolustuspäässä. Osaltaan sitä selittää Mikko Koiviston ja Matias Ojalan puuttuminen kokoonpanosta. Amerikkalaiskvartetista eniten hakemista otteluissa oli tällä kertaa Canyon Barrylla.

Vilpas pelaa Hanhivaara-turnauksen toisen ottelunsa sunnuntaina kello 15.30 BC Nokiaa vastaan.