Espanjan perustuslakituomioistuin määräsi Katalonian parlamentin peruuttamaan istuntonsa

0

Espanjan perustuslakituomioistuin on määrännyt Katalonian parlamentin peruuttamaan ensi maanantain istuntonsa. Parlamentin on odotettu antavan maanantain istunnossa Katalonian itsenäistymisjulistuksen.
El Pais -lehti kertoi, että perustuslakituomioistuin käsitteli asiaa sosialistipuolue PSOE:n Katalonian-haaran pyynnöstä. Katalonian PSOE vastustaa itsenäistymisjulistusta.
Espanjan hallitus ilmoitti myöhään eilen, että se kieltäytyy neuvottelemasta Katalonian johdon kanssa Katalonian itsenäistymispyrkimyksistä. Hallituksen mukaan se ei neuvottele lainkaan, ennen kuin Katalonian aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont hylkää itsenäistymispyrkimykset.
Katalonian aluehallinnon mukaan 42 prosenttia äänioikeutetuista äänesti sunnuntaina itsenäisyyttä koskeneessa kansanäänestyksessä Espanjan poliisivoimien väkivaltaisesta vastustuksesta huolimatta. Aluehallinnon mukaan 90 prosenttia äänestäneistä kannatti itsenäisyyttä. Tulos on roimasti yläkanttiin mielipidetiedusteluihin nähden.
Espanjan keskushallinto ja perustuslakituomioistuin julistivat itsenäisyysäänestyksen perustuslain vastaiseksi jo ennen äänestystä.

https://politica.elpais.com/politica/2017/10/05/actualidad/1507204909_167942.html

STT

Kuvat: