Esteettömästä kuuloympäristöstä vinkkejä Salossa

0
Esteetön kuuloympäristö löytyy esimerkiksi Salon valtuustosalista. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Esteettömästä kuuloympäristöstä saadaan neuvoja ja vinkkejä Salon kaupungintalolla ensi viikon keskiviikkona 11.10. kello 18.

Tilaisuus on tarkoitettu seurantaloja ylläpitäville yhdistyksille ja yleisötilaisuuksien järjestäjille, mutta siihen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tilaisuuden järjestävät Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke ja Salon Kuuloyhdistys.

Puhujina seminaarissa ovat arkkitehti Jukka Rasa Suomen Kuuloliitosta, Lounais-Suomen kuulopiirin edustaja sekä paikallinen yrittäjä Harri Wallenius, jolla on kokemusta induktiosilmukka-hankkeista.

Järjestämällä esteetön kuuloympäristö esimerkiksi seurantaloon tai muihin kokoontumistiloihin, voidaan saada lisää osallistujia ihmisistä, joilla on ongelmia kuulon kanssa.

Esimerkiksi Salon kaupungintalon valtuustosaliin ja infopisteelle sekä moniin Salon seurakunnan tiloihin on asennettu induktiosilmukat, jotka tukevat nykyisiä kuulokojeita.

Salon Kuuloyhdistys on hankkinut lainattavat laitteet, joilla induktiosilmukka voidaan asentaa tilapäisesti mihin tahansa kokoontumistilaan. Esiasennettu johto helpottaa laitteen käyttöä. Myös arkkitehtuurilla voidaan vaikuttaa kuulo-olosuhteisiin.

Esteetön kuuloympäristö löytyy esimerkiksi Salon valtuustosalista. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila