Hamilton ajoi paalulle Suzukassa, lähtöruuturangaistus pudotti suomalaisia

0

Vaihdelaatikon vaihtaminen kävi Valtteri Bottakselle kalliiksi formula ykkösten Japanin grand prix’ssa. Aika-ajon hieno kakkossija jäi ilman palkintoa, kun Bottas putoaa viiden lähtöruudun rangaistuksen takia alemmas.
– Rangaistus on todella sääli. Olisi ollut aika hienoa startata kahden Mercedeksen ykkösrivistä, Bottas sanoi ja onnitteli Lewis Hamiltonia ensimmäisestä paalupaikasta Suzukassa.
Bottakselle viikonlopun alku on ollut hankala. Vaihdelaatikko-ongelma selvisi jo eilen, ja tämän aamun harjoitusten jälkeen nastolalainen laittoi tallinsa mekaanikot ylitöihin. Hän kolautti autollaan päin rata-aitaa.
– Porukka teki hienon työn saadessaan auton kuntoon. Ajaminen parani aika-ajon edetessä, ja uskon, että saan hyvän kisan aikaan.
Bottas myönsi kaivanneensa lisää kierroksia aamun harjoituksiin, sillä ajaminen tyssäsi kolaroinnin takia jo yhdeksän kierroksen jälkeen.
– Radasta oppii aina joka kierroksella. Piti vain ottaa hyöty irti niistä kierroksista, mitkä sai ajettua.
Hän ajoi aika-ajojen kakkososan pehmeillä renkailla ja arvioi sen sotkeneen vähän ajorytmiä.
– Kimikin taisi ajaa pehmeillä, joten meillä on kisaan sama strategia. Pääsen starttaamaan hänen edestään, mistä on etua. Mutta kisasta tulee pitkä, Bottas ennakoi.

”Mahdollisuudet onnistua täällä alkoivat käydä vähiin”

Hamilton on voittanut Japanin grand prix’n kolmesti.
– Kaikki kierrokseni olivat fantastisia. Halusin varmistaa paalupaikan nyt täällä, koska tuntui siltä, että mahdollisuudet onnistua täällä alkoivat käydä vähiin, Hamilton sanoi MM-sarjan haastattelussa.
Kolmanneksi parasta vauhtia piti Ferrarin Sebastian Vettel, joka jäi kärkivauhdista 0,472 sekuntia.
– Tiesin, että pääsen Valtterin ohi eturiviin, joten olen aika tyytyväinen, Vettel sanoi.
Red Bullit ottivat aika-ajossa sijat 4-5, kun Daniel Ricciardo kukisti tallikaverinsa Max Verstappenin niukasti. Koska Bottas putoaa lähtöruudukossa Vettelin ja Red Bullien taakse, Ricciardo ja Verstappen nousevat vierekkäin toiseen riviin.
Verstappen voitti F1:n edellisen kisan viime viikolla Malesiassa.
Huomenna kello 8 Suomen aikaa alkava Japanin grand prix on kauden 16/20 formula ykkösten MM-kilpailu. Hamiltonilla on koossa 281 pistettä, ja Vettel on hänestä 34 pisteen päässä.
Kaudesta ovat huomisen kisan jälkeen jäljellä enää Yhdysvaltain, Meksikon, Brasilian ja Abu Dhabin kilpailut.

STT

Kuvat: