Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Hermannin koulussa on tutkittu sisäilmaongelmia

 

Henkilökunnan oireilun takia Hermannin koulun sisäilmanlaatua on tutkittu kesän kuluessa. Tutkimuksen tuloksista kerrotaan viikon kuluttua.

Hermannin koulun sisäilmatutkimus on valmistumassa ja sen tulokset esitellään oppilaiden huoltajille viikon kuluttua. Kuusi vuotta sitten mittavan peruskorjauksen kokeneessa yläkoulussa on raportoitu oireilua enenevässä määrin parin viime vuoden aikana ja ne on tuotu työsuojeluvaltuutetun tietoon.
– Sen verran opettajakunnassa oli oireilua, että tutkimus päätettiin tehdä – ei näitä tyhjästä teetetä. Tutkimus on tehty kesän kuluessa, Hermannin koulun rehtori Lisa Paavilainen sanoo.
Paavilainen ei toistaiseksi kommentoi tutkimuksen tuloksia.
– Sitä varten järjestetään tiedotustilaisuus, että asiantuntija kertoo siellä, mistä on kyse. En voi kommentoida asiaa mutu-tuntumalta, Paavilainen sanoo.

Salon kaupungininsinööri Janne Lehto sanoo, että sisäilmaongelmista on valitettu parin viime vuoden aikana.
– Tässä vaiheessa voi sanoa vain sen, että Hermannissa on tehty löydöksiä, joilla saattaa olla yhteyksiä havaittuihin oireiluihin, Lehto muotoilee.

Hermannin koulun liikuntasalissa järjestetään viikon kuluttua (11. lokakuuta) oppilaiden vanhemmille tiedotustilaisuus, jossa sisäilmatutkimuksen tehneen Sirate Groupin vanhempi asiantuntija Vesa Koskinen esittelee tutkimuksen ja sen tulokset.
Salon kaupungin edustajina kaupungininsinööri Janne Lehto ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälä kertovat tilaisuudessa, mihin toimenpiteisiin tulosten perusteella aiotaan ryhtyä.
Tutkimuksen tulokset ovat jo selvillä, mutta raporttia ei ole vielä luovutettu Salon kaupungille. Kaupungininsinööri Lehdon mukaan marssijärjestys on se, että ensin sisäilmatutkimuksen tuloksista kerrotaan asianomaisille, sitten muille.

Lue lisää 4.10.2017 lehdestä

3 vastausta: Hermannin koulussa on tutkittu sisäilmaongelmia

  • Lisääntyvätkö sisäilmat hiljalleen näissä vanhoissa luotettavissa rakennuksissa samaa tahtia kuin rakennusten omista talonmiehistä on luovuttu ja vastuu siirretty tai ulkoistettu?

    • Kuka sanoo, että ongelmat ovat lisääntyneet? Onko niistä valittaminen vain lisääntynyt?
      Miksi hometta on aina julkisen sektorin naisvaltaisilla työpaikoilla tai sosiaalisessa asuntotuotannossa, ei juuri koskaan omistusasunnossa tai vaikka mökillä? Miten lemmikit, tupakointi, siivottomuus jne.?

      Vuodessa on 8.760 tuntia, joista opettaja on koulussa vain n. 1.000 h/vuosi eli yli 7.700 tuntia ollaan jossain muualla, esim. 8 tunnin yöunilla 2.920 tuntia omassa sängyssä. Miksi home tai sisäilmaongelmat iskevät aina työpaikalla? Kuka osaisi avata tätä logiikkaa? Itse olen työpaikallani ollut huomaavinani liki kaikkien ongelmien liittyvän tavalla tai toisella parisuhteeseen tai sen päättymiseen, ja niihinhän ei työnantajan toimet tai rakennustyöt auta.

  • Onpa hyvä tuuri että AMK tyhjenee juuri pian ja koululaiset voidaan siirtää sinne.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto