HS: Sininen tulevaisuus saanut kasaan vaadittavat 5 000 kannattajakorttia

0

Perussuomalaisista irtaantunut Sininen tulevaisuus -ryhmä on saanut kerättyä vaadittavat 5 000 kannattajakorttia eli se voi pian päästä puoluerekisteriin, kertoo Helsingin Sanomat.
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan ryhmä tekee nyt kannattajakorttien tarkastuslaskennan ja pitää asiasta tiedotustilaisuuden ensi viikolla.
Sininen tulevaisuus muodostettiin kesällä, kun osa perussuomalaisten kansanedustajista perusti uuden ryhmän Jussi Halla-ahon tultua valituksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi.
Aluksi ryhmä toimi Uusi vaihtoehto -nimellä, mutta elokuussa nimeksi vaihtui Sininen tulevaisuus. Sinisellä eduskuntaryhmällä on 19 kansanedustajaa. Perussuomalaisessa ryhmässä on jäljellä 17 edustajaa.
Sinisellä vaihtoehdolla on hallituksessa viisi ministerisalkkua. Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini toimii ulkoministerinä. Hänen lisäkseen sinisiä hallituksessa edustavat työministeri Jari Lindström, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, puolustusministeri Jussi Niinistö sekä eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho.
Sinisten kannatus on mielipidekyselyissä jäänyt vaatimattomaksi. Esimerkiksi tänään julkistetussa Ylen puoluekannatusmittarissa ryhmän kannatus on vain 1,5 prosenttia.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005396676.html

STT

Kuvat: