Ilman Rannikkoa pelannut Vilpas jäi Nokian jalkoihin

0
Teemu Rannikkoa olisi kaivattu kipeästi Nokialla.

Teemu Rannikkoa olisi kaivattu kipeästi Nokialla.

Pahasti vajaamiehinen Vilpas kärsi kauden kolmannen tappionsa viidennessä ottelussa, kun BC Nokia oli kotikentällään parempi pistein 94–84 (49–49). Tappio kasvatti Vilppaan matkaa Korisliigan kärkeen entisestään.

Vilpas sai jobinpostia jo ennen ottelua, kun pitkäaikaispotilaiden Mikko Koiviston ja Matias Ojalan lisäksi kapteeni Teemu Rannikko puuttui kokoonpanosta. Rannikko oli kuumeessa. Se tiesi sitä, että Aatu Kivimäen vastuu ja peliaika kasvoivat ja vähälle vastuulle jäänyt Topias Kuukkanen nousi yhdeksäntenä miehenä rotaatioon.

Poissaoloista huolimatta Vilppaan hyökkäyspelaaminen oli alusta asti hyvällä tasolla. Vieraat käyttivät BC Nokian aavistuksen lepsua korinalus- ja päätyrajapuolustamista tehokkasti hyväkseen ja varsinkin sentteri Aaron Jones pääsi mellastamaan kohtuullisen vapaasti. Ajoittain sekava, joskin hyvätempoinen ja koririkas avauspuolikas eteni tasaisesti kori korista aina päätössummeriin asti. Tauolle lähdettiin tasatilanteesta 49–49.

Kolmannella neljänneksellä Vilpas siirtyi Kuukkasen illan toisella kolmosella 58–62-johtoon. Siitä korista alkoi Vilppaan ottelun vaikein neliminuuttinen, jonka BC Nokia vei 15–4 ja sai edun lähdettäessä päätösneljännekselle (73–66).

Vilpas ei kuitenkaan luovuttanut näin helpolla. Vilpas piti Nokian yli kolme minuuttia pisteittä, jonka aikana Juho Nenosen ja Javontae Hawkinsin johdolla Vilpas teki 11 pistettä putkeen ja otti edun taas itselleen (73–77). Lisää jobinpostia kuitenkin tuli, kun hyvin sentterin paikalla taistellut Miikka Luosmaa loukkasi ilmeisesti olkapäänsä ja jäi vaihtopenkille.

Vilpas menetti etunsa muutamaan nukahdukseen puolustuspäässä ja muutamaan itsekkääseen korille ajoon. Niiden jälkeen tilanne muuttui nopeasti taas BC Nokian eduksi 81–77. Ratkaisun makua leijui ilmassa, kun kotijoukkueen Eldar Skamo heitti kaksi koria peräkkäin ja kasvatti kotijoukkueen johdon jo seitsemään pisteeseen 86–79, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Lopullisesti Vilppaan selkäranka napsahti, kun Vincent Council upotti illan kolmannen kolmosensa, eikä Vilpas osunut omissa heitoissaan.

Ottelu ratkesi pitkälti levypalloihin, jotka Nokia voitti selvästi 44–31. Myös kotijoukkueen kolmen pisteen heitot (12/24) osuivat selkeästi Vilpasta paremmin (7/23).

Vilppaan paras pistemies oli Jones, joka heitti 23 pistettä ja kahmi seitsemän levypalloa. Hawkins heitti 19 ja Nenonen 12 pistettä. Kivimäki pelasi kovat minuutit (35), heitti seitsemän pistettä ja antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Vilppaan ulkomaalaisvahvistuksista Canyon Barry pelasi vain 14 minuuttia, jonka aikana hän teki kuusi pistettä. Esimerkiksi Vilppaan nuoriso-osastosta Riku Laine pelasi enemmän kuin Barry.

Tasaisemmasta BC Nokiasta seitsemän pelaajaa teki vähintään seitsemän pistettä Councilin (19) ollessa pisteykkönen. Loistavan ottelun pelasi myös kotimaiseen sentterieliittiin noussut Daniel Dolenc (17).

Vilppaan kausi jatkuu sunnuntaina paikoista pahimmassa, Joensuussa, jossa odottaa viime vuoden finaalivastustaja ja hallitseva Suomen mestari Kataja.

Päivitetty klo 21.48: Rannikon poissaolon syy.