Jätehuolto vie taas koululaisia jäteajeluille

0
minne kodin roskapussi kulkee? Muun muassa tähän löytyy vastaus Lounais-Suomen Jätehuollon koululaisille tarkoitetuilta kiertoajeluilta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Lounais-Suomen Jätehuolto aloittaa taas tänä syksynä kahdeksasluokkalaisille tarkoitetut kiertoajelut jätteen juurille. Bussikierroksilla nuoret pääsevät tutustumaan lajitteluun, jätehuoltoon ja jätteen synnyn ehkäisyyn.

Kiertoajelut ovat osa Jätehuollon neuvontaa, jonka kautta tavoitetaan vuosittain kasvokkain yli 15 000 alueen asukasta. Viime keväänä ajelulle pääsivät Raision, Salon ja Turun kahdeksasluokkalaiset. Syksyllä mukaan pääsevät 17 kunnan koululaiset muun muassa Kemiönsaarelta, Sauvosta, Paimiosta ja Marttilasta.

Reilun parin tunnin retkellä kuullaan vastauksia esimerkiksi kysymyksiin, miten paljon luonnonvaroja kuluu yhteen kännykkään, mitä tapahtuu lajitteluasemalla, minne kodin roskapussi kulkee ja miten jätettä voi ehkäistä omilla valinnoilla jo kaupassa.

­­– Nuorten kanssa mietitään, miten he ovat tottuneet kuluttamaan, ja miten arkisiin asioihin tehdyillä pienillä muutoksilla on jo iso vaikutus ympäristöön, kertoo Jätehuollon ympäristöneuvoja Lotta Salminen.

Minne kodin roskapussi kulkee? Muun muassa tähän löytyy vastaus Lounais-Suomen Jätehuollon koululaisille tarkoitetuilta kiertoajeluilta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen