Johanna Oraksen näyttely Logomossa kuvittaa suomalaisuuden teemoja

0
Johanna Oraksen kuvia Suomesta on parhaillaan esillä Logomon tiloissa Turussa.

Koskelaisen kuvataiteilijan Johanna Oraksen näyttely Turun Logomossa kuvittaa suomalaisuuden teemoja. Näyttelyn nimi on Sivellin, joka soi Suomelle – 25 vuotta paletin pinnalla. Se juhlistaa sekä Suomen satavuotistaivalta että taiteilijan 25-vuotista uraa.

Näytttelyssään Johanna Oras lähestyy Suomi-teemaa itselleen tuttujen symbolien kautta. Oras tutustui erityisesti Kalevalaan ja sen kuvaamaan maailmaan. Matkan varrella kokonaisuus kasvoi yhä suuremmaksi.

–Niin Sibeliuksen musiikki kuin vaikkapa Eino Leinon runot tai kansantarinat ovat innoittaneet teoksia. Mukaan olen ottanut myös asetelmia suomalaisista tuotteista lähihistoriasta nykypäivään. Myös omaperäinen ja tunnistettava suomalainen small talk -kulttuuri kahvittelun myötä löytyy maalauksista, Oras kertoo.

Logomon uuden Galleria-salin avaavassa näyttelyssä ei ole kyse perinteisestä taidenäyttelystä. Tila toimii samalla pop up -ateljeena, jossa yleisö voi tavata taiteilijan ja seurata uusien teosten valmistumista.

Johanna Oraksen kuvia Suomesta on parhaillaan esillä Logomon tiloissa Turussa.