Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Katalonia lykkäsi maanantaista istuntoaan – itsenäistymisjulistus tiistaina?

Katalonian aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont on lykännyt esiintymistään alueparlamentin edessä. Hänen oli määrä esiintyä parlamentin edessä maanantaina, mutta edustajansa mukaan hän puhuukin parlamentissa tiistaina.
Parlamentilta odotettiin jo maanantain istunnossa itsenäisyysjulistusta. Espanjan perustuslakituomioistuin määräsi eilen alueparlamentin perumaan maanantain istunnon.
Espanjan keskushallinnon edustaja on pahoitellut itsenäisyysäänestyksen yhteydessä tapahtuneita loukkaantumisia. Keskushallinnon Katalonian-edustaja Enric Millo sanoi pahoittelevansa loukkaantumisia poliisin puolesta.
Poliisi pyrki estämään itsenäisyysäänestyksen sunnuntaina paikoin voimatoimia käyttäen. Lähes 900 ihmistä sai eriasteisia vammoja.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto