Kohupelaaja Barryn ura Vilppaassa jäi lyhyeksi – 20 senttiä lyhyempi korvaaja saapuu Saloon jo perjantaina

0
Canyon Barryn viimeiseksi kotiotteluksi Vilppaan paidassa jäi viime perjantain Karhubasket-ottelu.

Canyon Barryn viimeiseksi kotiotteluksi Vilppaan paidassa jäi viime perjantain Karhubasket-ottelu.

Heikosti kauden Korisliigassa aloittanut Vilpas on tehnyt ensimmäisen liikkeensä pelaajamarkkinoilla. Kovalla kohulla Vilppaaseen siirtynyt 198-senttinen Canyon Barry saa lähteä ja tilalle tulee vain 178-senttinen takamies John Jordan.

Niin sanotulla ”mummotyylillä” vapaaheitot alakautta heittänyt Barry pelasi Vilppaassa viisi ottelua 9,8 pisteen ja 2,4 levypallon keskiarvoilla.

Näistä viidestä ottelusta mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Vilpas on voittanut vain kaksi. Keskiviikkona joukkue pelasi Nokialla ilman pitkäaikaispotilaita Mikko Koivistoa ja Matias Ojalaa, lisäksi Teemu Rannikko sairastui kuumeeseen menomatkalla.

– Jouduimme tekemään Canyonin kanssa vaikean päätöksen, mutta pitkässä juoksussa uskon tämän olevan oikea ratkaisu joukkueen rakenteen kannalta. Joukkueemme kaipaa enemmän pallollista taitoa ja luomiskykyä erityisesti nopeissa ja ajotilanteissa. Tarvitsemme Teemun rinnalle toisen pelaajan joka luo eri tavalla tilanteita. Tämä siirto tekee meistä pienemmän, mutta selkeästi taitavamman ja nopeamman joukkueen. Samalla saamme lisää yhden pallollisen puolustajan, jolla riittää nopeus ja fyysisyys sarjan parhaimpia takamiehiä vastaan, päävalmentaja Joonas Iisalo perusteli uutta hankintaa seuran nettisivuilla.

25-vuotias Jordan on pelanut kaksi edellistä kautta NBA:n kehitysliigassa Toronto Raptors 905 -joukkueessa, jossa hän teki keskiarvot 5,9 pistettä/2,5 levypalloa/3,2 syöttöä. Jordanin hankinta on siinä mielessä paluu vanhaan, sillä hän on samankaltainen pelaaja kuin Vilppaan viime kauden ykköstakamies Juwan Staten.

– Jordan on hyvin paljon Statenin tyylinen pelaaja eli nopea ja atleettinen. Heittovoimasta kertoo, että hän osui viime kaudella NBA-kolmosrajan takaa yli 40 prosentin tarkkuudella ja hänen roolinsa mestarijoukkueessa kasvoi koko ajan, Iisalo muistutti.

Pomppuakin löytyy: siitä todisteena NBDL-liigan donkkimestaruus. Jordanin pomppu on vauhdista 127 senttiä ja paikaltaan 97 senttiä, joten 305 sentin korkeudella oleva korirengas on Jordanille yllättävän matalalla.

Jordan saapuu Saloon perjantaina ja sunnuntaina Vilpas kohtaa Katajan Joensuussa. Jordan pelaa tuossa ottelussa, mikäli pelilupa on kunnossa.