Kouvot pisti Vilppaan istumaan – mestarisuosikin kausi on alkanut odotettua heikommin

0

Mestarisuosikki Vilppaan kausi Korisliigassa on käynnistynyt odotettua heikommin. Keskiviikkona joukkue hävisi Kouvolassa Kouvoille vaisun esityksen jälkeen pistein 96-71 (52-34). Tappio oli Vilppaalle toinen kolmessa ottelussa.

Edelleen ilman Mikko Koivistoa ja Matias Ojalaa pelannut Vilpas pysyi Kouvojen kyydissä ensimmäiset 11 minuuttia, jonka jälkeen kotijoukkue meni menojaan.

Ottelun avausneljännes oli vuoristoratamainen korijuhla. Vilppaan 0–10-nykäisy vei vieraat 4–14-johtoon, mutta Kouvot vastasi 10–0-nykäisyllä, jonka jälkeen tilanne oli 19–18. Vilpas teki avausneljänneksen 26 pisteestä yli puolet donkeilla tai lay-upeilla, joista vastasivat joko Aaron Jones tai Javontae Hawkins.Vilppaan päävalmentajalla Joonas Iisalolla riittää töitä joukkueen yhtenäisyyden parantamiseksi.

Toisen neljänneksen alussa Vilpas siirtyi 23–28-johtoon, jonka jälkeen oli Kouvojen vuoro taas nykäistä – tällä kertaa ratkaisevasti. Kouvot piti täysin konseptinsa kadottaneen Vilppaan yli kuusi minuuttia ilman pisteitä, ajoi vieraat virhevaikeuksiin ja siirtyi peräti 19 peräkkäisellä pisteellä 42–28-johtoon.

Eikä Vilppaan pelaamista varsinaisesti helpottanut Teemu Rannikon ottelun alussa saama tälli polveen, joka piti miehen pitkät pätkät vaihtopenkillä. Vilppaan pitkä pisteetön jakso katkesi, kun Rannikko heitti kuudennella yrittämällään illan ensimmäisen korin.

Wayne Bernardin johdolla Kouvot kuitenkin jatkoi Vilppaan puolustusvirheistä rokottamista ja taukosummerin soidessa taululla olivat lukemat 52–34: toinen neljännes meni kotijoukkueelle tylysti 29–8!

Kolmannen neljänneksen alussa Bernardin illan viides (!) kolmonen venytti Kouvojen johdon jo 21 pisteeseen (55–34) ja ottelu näytti lopullisesti ratkenneelta. Illan teemaa mukaillen Vilpas kuitenkin käytti vuorostaan Kouvojen hetken herpaantumisen hyväksi ja tuli 0–10-putkella tilanteeseen 55–44. Ihmeiden aika oli kuitenkin tältä erää ohi ja Vilppaan jatkettua yksilökeskeistä hyökkäämistään fyysisempi Kouvot piti johtonsa kevyesti kaksinumeroisena ja päätösneljännekselle lähdettiin tilanteessa 70–55.

Eikä Vilpas pystynyt käyttämään hyödyksi edes jättimäisen Thomas Gipsonin virhetilin täyttymistä, vaan vierasjoukkueen pelaaminen jatkui yhtä sekavana kuin aiemmissa neljänneksissä. Joukkuepelaamisessa valtavasti Vilpasta edellä ollut Jyri Lehtosen valmentama Kouvot pääsi nautiskelemaan kotiyleisönsä edessä ja säästelemään energiaansa tiivistahtisessa syksyssä. Myös Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo katsoi parhaimmaksi peluuttaa pienille minuuteille jääneitä pelaajiaan.

Pehmeästi pelannut Vilpas hävisi (kauden aikaisempien otteluiden tavoin) levypallot 47-44. Kouvot heitti 14 kolmen pisteen koria 41 prosentin tarkkuudella, kun taas Vilpas heitti vain kuusi kolmen pisteen koria 26 prosentin tarkkuudella. Ehkä se suurin ja kuvaavin ero joukkueiden hyökkäyspelaamisessa näkyi koriin johtaneiden syöttöjen määrässä: 22-11.

Vilppaalla ei ollut keskiviikkona ainuttakaan varsinaista onnistujaa. Hawkins heitti heikoilla prosenteilla 17 pistettä. Eikä Rannikon iltakaan ollut kovin loistelias, yhdeksällä heitolla yhteensä seitsemän pistettä ja kuusi koriin johtanutta syöttöä sekä murheellinen plusmiinuslukema -20. Surullisimmasta esityksestä vastasi kovalla kohulla Saloon saapunut Canyon Barry (9 pistettä), jonka plusmiinuslukema oli anteeksiantamaton -31.

Kouvojen parhaat olivat Bernard (20) ja Jamie Skeen (25).

Vilppaalla ei jää pitkän kotimatkan jälkeen käytännössä ollenkaan aikaa etsiä sen syvällisempiä lääkkeitä alavireen taltuttamiseksi, sillä seuraava ottelu on ohjelmassa jo perjantaina. Tuolloin Salohalliin saapuu viime kaudella Vilppaalle välierissä pudonnut Kauhajoen Karhubasket.