Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Las Vegasin ampumisesta epäillyn kotoa löytyi aseita, räjähteitä ja ammuksia

Yhdysvalloissa poliisi on löytänyt aseita, räjähteitä ja ammuksia Las Vegasin joukkoampumisesta epäillyn miehen kotoa. Lisäksi aseita on löytynyt myös hänen hotellihuoneestaan.
Sheriffi Joseph Lombardonin mukaan poliisi löysi epäillyn Mesquitessa Nevadassa sijaitsevasta asunnosta useita aseita, joitakin räjähteitä sekä suuren määrän ammuksia. Lisäksi poliisi löysi ”jonkinlaisia elektronisia laitteita”, joita parhaillaan tutkitaan.
Poliisit ovat myös löytäneet lannoitetta ja ammoniumnitraattia epäillyn kasinolla olleesta autostaGuardian uutisoi sheriffin sanoneen.
Löydettyjen aseiden määrää myöhemmin kommentoineen apulaissheriffin mukaan epäillyn hotellihuoneesta löytyi 23 asetta ja hänen kotoaan 19.

Las Vegasin poliisin mukaan ampujaksi epäilty mies on 64-vuotias Stephen Craig Paddock, joka avasi tulen Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta maanantaina aamulla Suomen aikaa ja alkoi ampua läheisen kantrifestivaalin yleisöä. Poliisi uskoo Paddockin surmanneen itsensä ennen kuin poliisit murtautuivat hänen hotellihuoneeseensa. Poliisin mukaan Paddock saattoi osallistua viime viikolla toiseen Las Vegasissa järjestettyyn musiikkitapahtumaan.
Teon motiivi ei ole tiedossa.

Sheriffin mukaan kuolonuhrien määrä on noussut 59:een. Haavoittuneita on viimeisimmän tiedon mukaan 527.
Lehdistötilaisuudessa puhuneen Las Vegasin pormestarin Carolyn Goodmanin mukaan paikalle ensimmäisenä saapuneet viranomaiset pelastivat tuhansia henkiä toimimalla nopeasti. Hänen mukaansa ihmiset eivät ensin tajunneet, mistä on kyse, kun ampuja avasi tulen.

(STT – AFP)

Juttua päivitetty kello 16.30.

Las Vegasissa tulitettiin ulkoilmakonsertissa ollutta väkijoukkoa. Kuva: Lehtikuva/AFP/David Becker

1 vastaus: Las Vegasin ampumisesta epäillyn kotoa löytyi aseita, räjähteitä ja ammuksia

  • Itsemurhan tehneellä Paddockilla oli 23 asetta hotellihuoneessaan ja lisäksi vielä 19 asetta kotonaan. Osa sarjatuliaseita.
    Uhkapeliaddikti + aseet + mielenjärkkyminen = 59 kuollutta ja yli 500 loukkaantunutta.
    Yhdysvaltain Kansallinen kivääriyhdistys, NRA, on suhteellisen hiljaa asian tiimoilta. Ehkä se jonkun ajan kuluttua vaatii vapaata konetuliaseitten kanto-oikeutta yleisillä paikoilla, jotta kansalainen pystyy puolustautumaan konetuliaseilla ampuvaa tappajaa vastaan yleiselläkin paikalla. Luotien viuhuntaa on tiedossa lisää, jos Villin Lännen tavat jatkuvat suuressa maassa entisellään. Alkuperäis-intiaanitkin pudistelevat päitään reservaatteihin ahdettuna. Toisinkin olisi voinut kaikki mennä. Ei mennyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto