Las Vegasin verilöylyssä kuoli ainakin 50 ihmistä

0
Las Vegasissa tulitettiin ulkoilmakonsertissa väkijoukkoa. Kuva: Lehtikuva/AFP/David Becker

Las Vegasissa Yhdysvalloissa ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa lähivuosikymmenien verisimmässä joukkoampumisessa, kertovat viranomaiset. Haavoittuneita on yli 200, heistä osa kriittisessä tilassa.

Poliisi tappoi epäillyn ampujan, 64-vuotiaan nevadalaismiehen, joka alustavien tietojen perusteella asui lähistön eläkeläisyhteisössä. Poliisi etsi jonkin aikaa myös epäillyn naisystävää, ja kertoi iltapäivällä Suomen aikaa tavoittaneensa tämän.

Poliisi uskoo ampujan toimineen yksin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump välitti Twitterissä lämpimän osanottonsa verilöylyn uhreille ja heidän omaisilleen.

Las Vegasin poliisin mukaan epäilty avasi tulen Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta ja alkoi ampua läheisen Route 91 -countryfestivaalin yleisöä. Tulitus oli jatkuvaa, joten ampujalla oli ilmeisesti käytössään sarjatuliase.

Poliisi kertoi löytäneensä ampujan käyttämästä huoneesta useita aseita. (STT – AFP)

Juttua päivitetty kello 15.10

Las Vegasissa tulitettiin ulkoilmakonsertissa ollutta väkijoukkoa. Kuva: Lehtikuva/AFP/David Becker