LP Viesti voitti HPK:n viime kevään finaaliuusinnassa

0
Erinomaisen runkosarjan pelannut libero Hillaelina Mäntylä on yksi LP Viestin avainpelaajista puolivälieräsarjassa LP Kangasalaa vastaan.
Erinomaisen runkosarjan pelannut libero Hillaelina Mäntylä on yksi LP Viestin avainpelaajista puolivälieräsarjassa LP Kangasalaa vastaan.

Viktoriia Tuchashvili passasi LP Viestin voittoon

Perjantaina kautensa lentopallon naisten Mestaruusliigassa aloittanut LP Viesti otti toisen voittonsa lauantaina, kun viime kevään finaalivastustaja Hämeenlinnan Pallokerho kaatui Salohallissa erin 3-1 (25-20, 27-25, 12-25, 25-21).

LP Viesti oli koko ajan niskan päällä virheiden täyttämässä avauserässä. HPK piipahti muutaman kerran tasoissa, mutta LP Viesti oli huolellisempi erän loppuun asti.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja LP Viestin sekoilessa HPK karkasi jo 8-14-johtoon. LP Viesti kuitenkin nousi ylös itsekaivamastaan kuopasta ja siirtyi Kertu Laakin ässäsyötöllä jo 18-17-johtoon. Erän keskiosa siis 12-5 kotijoukkueelle. HPK pystyi kuitenkin kääntämään erän takaisin itselleen ja hankkimaan peräti kolme eräpalloa, jotka LP Viesti selvitti kovilla suorituksilla ja hankki itse eräpallon tilanteessa 26-25. Erä päättyi Ronja Heikkiniemen taitavaan iskuun.

Kolmannessa erässä LP Viesti päätti kaivaa itselleen vieläkin syvemmän kuopan kuin toisessa erässä. HPK siirtyi nopeasti 2-10-johtoon, eikä LP Viesti löytänyt kirivaihdetta edes lukuisten pelaajavaihtojen kautta. Lopulta erä meni pikavauhtia vieraille 12-25.

Neljäs erä oli LP Viestiltä selvästi paras. Passari Viktoriia Tuchashvili ruokki nuorta virolaishakkuria Kertu Laakia ja kentän paras pelaaja Laak pommitti palloa eri puolelle HPK:n kenttää. Vastaanoton kanssa takkuilleella HPK:lla ei päässyt missään vaiheessa erää mukaan, vaikka peräti seitsemän ottelupalloa selvittikin. Näin LP Viestille arvokas 3-1-voitto.

LP Viestillä on nyt edessään ruhtinaallinen 12 päivän ottelutauko. Joukkueen seuraava ottelu on 19. lokakuuta Bulgariassa VC Maritza Plovdidia vastaan. Ottelu on Mestarien liigan 2. karsintakierroksen avausosa.