Luokkahuone siirtyi Salossa kauppakeskukseen

0

Kokemusta oikeista töistä saavat Salon seudun ammattiopiston 30 opiskelijaa, jotka ovat siirtyneet Plazaan Pop up collegeen. He pääsevät kahden kuukauden ajaksi kokeilemaan työelämän taitoja ja sitä, millaista on tehdä tiimityötä. Tarkoitus on hankkia asiakkaita, joille tehdään tilaustöitä, joista myös maksetaan.

– Mukaan oppilaat ovat hakeneet vapaaehtoispohjalta, sanoo puupuolen lehtori Timo Kaasinen, joka on yksi neljästä tiimiopiskelun valmentajista.
– Tiimiopettajat toimivat välillä parina ja oppivat toimintatapoja muilta. Opiskelu on tiimilähtöistä, ja valmentajatkin ovat innostuneita moniosaamisesta. Avaamme dialogin ja kuuntelemme asiakasta, kun tulee projekteja. Vaikeinta on asiakkaiden hankkiminen, korostaa valmentaja Johanna Lahtinen.

Koulunkäynti ja luokkahuone on siirretty kauppakeskuksen toiseen kerrokseen, jossa opiskelijatiimeillä on omat työpisteet. Pop up collegessa on kasassa seitsemän tiimiä, jotka hankkivat innokkaina työtarjouksia ja etsivät itse asiakassuhteita Plazan yrityksistä ja sen ulkopuolelta.
– Täällä Plazassa kokoonnutaan aamuisin, ja tiimiringissä sovitaan, mitä tehdään. Tiimit tekevät muun muassa käyntejä yrityksiin, joita he ovat listanneet, sanoo Kaasinen.