Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Luonnoneläimet puhuttavat eläintenviikolla

Luonnoneläinten hyvä kohtelu on tällä kertaa Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton SEYn eläintenviikon aiheena. Viikko alkaa keskiviikkona, jolloin vietetään maailman Eläinten päivää.

SEY muistuttaa luonnoneläinten ja ihmisten kohtaamisista ja etenkin niihin liittyvistä ongelmista. Luonnoneläimiä esimerkiksi vahingoittuu jatkuvasti muun muassa liikenteen, roskaamisen ja ihmisen ymmärtämättömyyden seurauksena.

– Yksinäisistä poikasista huolestutaan herkästi, vaikka poikasilla ei yleensä ole hätää. Rusakkoemo käy ruokkimassa poikasensa kerran vuorokaudessa hämärän laskeuduttua, ja lopun aikaa poikasen kuuluukin olla yksin, muistuttaa SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

Myös harmittomalta vaikuttava roska voi koitua luonnoneläimen kohtaloksi. Eläimet voivat esimerkiksi syödä muovia, joka tukkii niiden suoliston sekä kietoutua muoviroskiin tai erilaisiin siimoihin ja verkkoihin. Vesilinnut voivat niellä rannoille jätettyjä koukkuja tai vieheitä ja lasinsirpaleet voivat aiheuttaa haavoja metsäneläimille.

– Luonnossa liikuttaessa on hyvä pitää mukanaan pientä roskapussia, johon voi tarvittaessa kerätä vaaralliset roskat, Pulli neuvoo.

Rusakko elää lähellä ihmistä, jolloin voi syntyä ongelmia ihmisten kanssa. Esimerkiksi rusakon poikasia erehdytään usein luulemaan hylätyiksi. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

1 vastaus: Luonnoneläimet puhuttavat eläintenviikolla

  • Hirvieläinten määrää pitäisi pudottaa selvästi. Se vähentäisi muiden luonnon monimuotoisuuteen liittyvien ongelmien lisäksi eläinten kärsimyksiä liikenteessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Uutiset
STT
Arkisto