Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Meeke nousi rallikärkeen Espanjassa, Hänninen kolmas päivän avauspätkällä

Britti Kris Meeke nousi Espanjan MM-rallin johtoon tämän päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Pohja-ajan ajanut Meeke kipusi kolmossijalta kärkeen ohi MM-sarjaa johtavan Sebastien Ogierin ja avauspäivän jälkeen rallia johtaneen Andreas Mikkelsenin.
Toyota-kuljettaja Juho Hänninen oli 24,40 kilometrin erikoiskokeella kolmanneksi nopein. Hän jatkaa rallia kahdeksantena.
– Ihan täysin tyytyväinen en ole, mutta hyvä alku silti tälle päivälle, Hänninen sanoi MM-sarjan radiolle.
Hännisen tallikaveri Esapekka Lappi on rallissa kymmenentenä.
Tänään ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Latvala keskeytti

Toyotan Jari-Matti Latvala ei jatka rallia tänään lauantaina. Talli tiedotti myöhään perjantaina, että autoon tullut voiteluvaurio on liian vakava.
Latvala menetti mahdollisuudet kärkitaistoon jo neljännessä perättäisessä MM-rallissa, kun Espanja jäi kesken öljyvuodon takia hieman ennen perjantain etapin viimeistä kuudetta erikoiskoetta. Latvala ei startannut päätöserikoiskokeelle.
– Ennen kuin ehdimme kuudennelle erikoiskokeelle, moottori sammui eikä startannut enää. Silloin emme tienneet, oliko mikään vaurioitunut, mutta lauantaina ajaminen ei ole mahdollista, surullista kyllä, Latvala kertoi tallin tiedotteessa.
– Olen varma, että Jari-Matti olisi pärjännyt täällä hyvin. Mutta epäonni tuntuu seuraavan häntä. Valitettavasti emme näe, mihin hän olisi täällä pystynyt. Se on moottoriurheilua, toivottavasti (Toyotan muut kuljettajat) Juho Hänninen ja Esapekka Lappi pärjäävät hyvin, totesi tallipomo Tommi Mäkinen.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto