Paikallaan möllöttävä matalapaine tuo mukanaan kaatosateet Etelä-Suomeen

0

Ensi viikolla ei sadetakki pääse kaapissa happanemaan, sillä vettä tulee alkuviikosta kuin saavista kaataen.
– Aika heikolta näyttää. Sää on pitkälti epävakaista seuraavat päivät. Matalapaine on saapumassa Etelä-Suomeen ja jää sitten möllöttämään paikalleen. Sateita saadaan aina keskiviikkoon asti, synkistelee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jesse Heikkilä.
– Etelässä sade alkaa keskiviikkona olla tuollaista kuuroittaista, mutta alkuviikosta se on sitten yhtenäisempää. Keskiviikkona voi vesisateen seassa olla jo vähän sellaista kiinteämpääkin olomuotoa, räntää ja lunta Lapin suunnalla.
Heikkilän mukaan sademäärät saattavat ensi viikolla olla varsin runsaita, noin 20-40 millimetriä.

Sadetta lauantai-illasta alkaen

Viikonlopun säästä on tulossa syksyisen pilvinen ja sateinen.
Tänään aamulla maan länsiosaan saapuu kapea sadealue, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivällä sadekuurot yleistyvät myös itä- ja pohjoisosassa, ja illalla maan lounaisosaan saapuu vielä uusi matalapaine sateineen.
Huominen päivä on hyvin sateinen maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessa päivä on poutaisempi, mutta edelleen siellä täällä voi tulla yksittäisiä sadekuuroja.
Päivälämpötilat ovat viikonloppuna päivisin 7-12 astetta, pohjoisessa 4-9 astetta. Yölämpötilat liikkuvat nollasta kahdeksaan asteeseen.

STT

Kuvat: