Patrik Lainetta hävetti kauden ensimmäisen pelin jälkeen

0

Suomalaistähti Patrik Laineen ja hänen seuransa Winnipeg Jetsin kausi jääkiekkoliiga NHL:ssä käynnistyi sysimustasti torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Toronto Maple Leafs höykytti Winnipegiä sen kotikaukalossa peräti 7-2.
Laine summasi avauspelistä yhden syöttöpisteen Mark Scheifelen tekemään maaliin, joka kavensi päätöserässä tilanteeksi 1-6. Tylystä tappiosta huolimatta Laineen plusmiinussaldo oli +2.
– No hävettää oikeastaan, että tuollainen kotiesiintyminen (tuli) avauspelissä. Kaikki varmaan näki, mitä kentällä oli. Hävettää itseni puolesta, Laine kommentoi MTV:lle.
Laineen mukaan ainoa positiivinen asia on, että runkosarjaa on jäljellä vielä 81 peliä.
– Emme puolustaneet kovin hyvin. Jos vastustaja tekee seitsemän maalia, meidän puolustuksessa on jotain vikaa silloin. Tämä on turhauttavaa, sillä olemme harjoitelleet puolustamista paljon, Laine sanoi Winnipeg Free Pressin mukaan.
Winnipegin toisen suomalaispelaajan Joel Armian teholukema jäi pakkasen puolelle kaksi pykälää. Toronton Leo Komarov saalisti yhden syöttöpisteen.
Yksi Toronton sankareista oli veteraanihyökkääjä Patrick Marleau, joka iski uudessa seurassaan heti kaksi maalia. Marleau siirtyi kesällä Torontoon San Jose Sharksista, jossa hän vietti 19 kautta. Marleau, 38, on viimeistellyt NHL-urallaan nyt 510 häkkiä. Laineen edelle kesän 2016 varaustilaisuudessa kiilannut Auston Matthews merkkautti avauspelissä tehot 1+2.

McDavidille ja Simmondsille kypärätemppu

Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid teki joukkueensa kaikki maalit 3-0-voitossa Calgary Flamesia vastaan. 20-vuotias McDavid voitti viime kaudella runkosarjan pistepörssin kasaamalla 100 pistettä. Hänet valittiin kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi runkosarjassa.
Edmontonin Jussi Jokinen sai vastuuta yli 14 minuuttia, muttei päässyt tehoille.
Calgaryn paidassa ei nähty vielä tshekkilegenda Jaromir Jagria, joka solmi seuran kanssa vuoden mittaisen ja miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.
Kolmeen maaliin ylsi myös Philadelphia Flyersin hyökkääjä Wayne Simmonds ottelussa San Josea vastaan. Philadelphia kaatoi vastustajansa 5-3. Philadelphian Valtteri Filppula sai tutusti vastuuta, mutta ei vielä avannut pistetiliään. Myös San Josen Joonas Donskoi jäi ilman tehopisteitä.
Suomalaisittain huolestuttavaa oli, ettei isolla, lähes viiden miljoonan dollarin vuosipalkalla Philadelphiassa kiekkoileva Jori Lehterä mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.
Kahden viime kauden mestari Pittsburgh Penguins kärsi 4-5-jatkoaikatappion St. Louis Bluesille. Ottelussa nähtiin kauden ensimmäinen suomalaismaali, kun Pittsburghin puolustaja Olli Määttä tykitti siniviivalta kiekon verkkoon.

https://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/artikkeli/laine-linjasi-mtv-sportille-havettaa-vaan-tuollainen/6606266#gs.DeHLR8o
https://www.winnipegfreepress.com/sports/hockey/jets/leafs-jump-on-jets-early-often-to-win-season-opener-7-2-449513863.html

STT

Kuvat: