Rotavirusrokotukset maksavat itsensä takaisin kaksinkertaisesti erikoissairaanhoidon säästöinä

0

Rotavirusrokotukset ovat vähentäneet merkittävästi pikkulasten sairaalahoitoa vaativia tauteja, käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n tutkimuksesta. Sen mukaan alle viisivuotiaiden lasten sairaalahoitoa vaativat rotavirustaudit vähenivät viidessä vuodessa 93 prosenttia. THL arvioi, että rotavirusrokotukset estävät vuosittain arviolta 2 200 erikoissairaanhoitoa vaativaa suolistoinfektiota.
THL:n mukaan rotavirusrokotukset maksavatkin itsensä takaisin kaksinkertaisesti erikoissairaanhoidon kustannuksissa. Rokotukset maksavat vuosittain 2,3 miljoonaa euroa, mutta ne ovat vähentäneet erikoissairaanhoidon kustannuksia 4,5 miljoonalla eurolla vuodessa.
Rotavirusrokotukset ovat olleet osa kansallista rokotusohjelmaa syksystä 2009 alkaen.
THL:n tutkimus julkaistiin Vaccine-lehdessä.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X17311404?via%3Dihub

STT

Kuvat: