Ruotsalaistoimittajan pää löytyi merestä – kallossa ei merkkejä keksijän kertomasta vammasta

0

Tanskan poliisi on tehnyt uusia löytöjä, jotka vaikuttavat kumoavan tanskalaiskeksijän selitykset ruotsalaistoimittaja Kim Wallin kuolemaan johtaneista tapahtumista.
Poliisi kertoi lauantaina, että sukeltajat ovat löytäneet merestä lisää Wallin ruumiinosia, hänen vaatteitaan sekä veitsen. Poliisin mukaan merestä löydettiin myös Wallin pää, jossa ei havaittu murtumia.
Tämä kyseenalaistaa Wallin murhasta epäillyn tanskalaiskeksijä Peter Madsenin kertoman. Madsen on kertonut, että Wall kuoli hänen sukellusveneessään, kun painava luukku osui tämän päähän.
Wallin kuolinsyy ja tapahtumien tarkka kulku eivät ole vielä tiedossa.
– En halua spekuloida sillä, mitä tapahtui tai ei tapahtunut. Voin vain kertoa, että kallossa ei ollut murtumia tai muita vammoja, sanoi Jens Möller Kööpenhaminan poliisista.
Poliisin mukaan ruumiinosat oli pakattu pusseihin, joissa oli metallikappaleita ilmeisesti painoa lisäämässä.

Veitseniskujen jälkiä löytyi aiemmin

Wallin tarkoituksena oli kirjoittaa lehtijuttu keksijästä ja tämän rakentamasta sukellusveneestä. Hän nousi sukellusveneen kyytiin Madsenin kanssa 10. elokuuta.
Madsenin mukaan kaksikko teki sukellusveneellä noin kahden tunnin sukelluksen. Kun he olivat nousemassa pintaan, Madsenin mukaan sukellusveneestä irtosi luukku, joka osui Walliin.
Madsen on sanonut ”haudanneensa” Wallin onnettomuuden jälkeen mereen. Hän on kiistänyt paloitelleensa ruumiin.
Wallin torso löydettiin 21. elokuuta, kymmenen päivää katoamisen jälkeen. Ruumiinavauksessa löydettiin jälkiä veitseniskuista, mutta epäselväksi jäi, oliko vammat aiheutettu ennen vai jälkeen kuoleman.
Madsen on ollut vangittuna elokuun puolivälistä lähtien. Aiemmin tällä viikolla tutkijat kertoivat löytäneensä ilmeisesti Madsenille kuuluvalta kovalevyltä videoita, joissa naisia tapetaan hirttämällä ja polttamalla. Syyttäjien mukaan videot ovat luultavasti aitoja.
Madsenin mukaan muillakin ihmisillä on ollut pääsy hänen tietokoneelleen ja kyseiselle kovalevylle.

STT

Kuvat: